PROTEST EXTREM. Cinci angajaţi de la Oltchim amenință că își vor da foc

Data publicării:
13112012 20oltchim 20live-33209
Actualizare 10:03

Directorul Mihai Bălan a declarat că mâine va intra o parte din avansul pe luna septembrie, iar dacă banii dintr-o anumită bancă vor fi deblocați, salariile pe luna septembrie vor intra în cursul acestei săptămâni în conturi.

Actualizare 08:45

În jur de 500 de salariați s-au adunat în fața pavilionului administrativ și scandează împotriva celor care le-au făcut promisiuni, dar nu i-au ajutat cu soluții concrete.

Angajații l-au huiduit și l-au îmbrâncit pe liderul de sindicat, Mihai Diculoiu, și spun că îl așteaptă pe premierul Victor Ponta pentru a soluționa situația Oltchim.

Cei șase muncitori care sunt în greva foamei pentru că nu și-au primit salariile pentru lunile septembrie și octombrie au anunțat că vor recurge la gesturi extreme și au amenințat că își vor da foc. Mai mulți angajați au afirmat că se vor alătura protestului extrem.

S-au reluat protestele la Oltchim

Alte 20 de persoane au promis că de astăzi se vor alătura protestului extrem.

De altfel, 400 de angajați au ieșit în curtea instituției, au scandat și și-au cerut drepturile salariale. Ei se tem că vor rămâne fără un loc de muncă, în condițiile în care, potrivit noului lider de sindicat, tot combinatul ar fi trebuit să fie deschis până joi, iar în realitate funcționează o singură secție.

Cei care au încercat să mai calmeze puțin spiritele au fost reprezentanții conducerii combinatului. Le-au promis oamenilor că le vor acorda tot salariul pe septembrie până la sfârşitul lunii.

Angajații nu mai au însă încredere în promisiunile lor și au amenințat că astăzi se vor strânge și mai mulți în curtea instituției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri