„Războiul steagurilor” continuă. Vicepremierul ungar cere arborarea steagului secuiesc

Data publicării:
1202tinut-49047

Zsolt Semjen a declarat în cadrul unei ceremonii de depunere a jurământului în vederea acordării cetăţeniei, desfăşurate la Budapesta, că arborarea steagului ar exprima solidaritatea cu Ţinutul Secuiesc şi susţinerea faţă de unitatea naţiunii ungare, potrivit Mediafax.

Semjen a declarat că aproximativ 400.000 de persoane şi-au depus dosarele pentru a obţine cetăţenie ungară într-o procedură simplificată şi se aşteaptă ca numărul lor să ajungă la 500.000 de până la încheierea mandatului Guvernului, anul viitor.

Citește și „Războiul steagurilor”. Ungaria amenință că va lua măsuri diplomatice

„Războiul steagurilor”. Ministrul de externe Titus Corlățean a vorbit la telefon cu omologul ungar

Miercuri, ministrul român de Externe Titus Corlăţean a ameninţat cu expulzarea ambasadorului Ungariei Oszkar Fuzes după ce acesta şi-a exprimat sprijinul faţă autonomia Ţinutul Secuiesc, unde mai multe municipalităţi cu majoritate maghiară au decis recent să arboreze steagul secuiesc în faţa consiliului local.

Duminică, președintele Traian Băsescu a declarat că nu va încuraja niciodată utilizarea unor însemne ilegale pe clădirile instituțiilor din România. Șeful statului a comentat, astfel, ceea ce presa a numit „Războiul steagurilor”.

Cum au început tensiunile

Săptămâna trecută, declarațiile lui Nemeth Zsolt, secretar de stat în MAE ungar, au inflamat spiritele între România și țara vecină. Oficialul maghiar a cerut ca instituțiile din Ungaria să arboreze steagul Ținutului Secuiesc în semn de solidaritate față de secuii din România, care, în opinia acestuia, sunt nedreptățiți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri