Româncă expulzată pentru legături cu ISIS

Data publicării:
55d4e353682ccf5b528d4664

ACTUALIZARE 16.40. Mai multe amănunte despre românca expulzată a oferit, la Digi24, Sorin Sava, purtătorul de cuvânt al SRI. „SRI, în calitate de autoritate naţională în domeniul prevenirii şi combaterii terorismului, a adoptat măsuri corespunzătoare și de monitorizare a acesteia încă din 2014. Acesta a intrat în atenţia SRI ca urmarea a activităţilor de propagandă islamistă cu conținut extremist, în mediul virtual”, a declarat Sorin Sava.


Reamintim că românca a fost arestată preventiv în Italia, fiind bănuită că are legături cu teroriştii islamişti. Femeia în vârstă de 36 de ani a fost reţinută imediat după ce a sosit în oraşul Genova, venind din Tunisia, împreună cu soţul ei tunisian.

Surse din cadrul poliţiei au declarat că femeia, rezidentă în Bolzano, este suspectată că este o adeptă a jihadului. Ea ar fi comunicat frecvent pe internet cu adepți ai Califatului Islamic din Marea Britanie.

Autorităţile italiene au demarat imediat procedurile pentru expulzarea suspectei în România. În trecut, românca a mai fost reţinută în Italia sub acuzaţia de trafic de droguri. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri