Șapte drumuri naționale sunt închise din cauza viscolului

Data publicării:
2701srumuri 20viscol-46037

Codul galben de ninsorise menţine până la ora 09.00, în opt judeţe din sud-estul ţării. Şoferii care au fost surpinşi de vremea rea au fost nevoiţi să aştepte ore bune până când plugurile şi frezele de la Drumuri au îndepărtat nămeţii şi au făcut şoselele sigure.

Prizonierii zăpezii au fost, deopotrivă, localnicii, şoferii şi drumarii. Au stat ore în şir în bătaia vântului care a suflat cu până la 70 de kilometri pe oră.

Medicii şi asistentele de la serviciile de ambulanţă din Moldova au avut cele mai dificile misiuni în aceste zile. Au fost nevoiți să ajungă la oameni din localităţi izolate de nămeţi.

De multe ori, au lăsat ambulanţele la mulţi kilometri depărtare şi să meargă pe jos, prin viscol. În unele cazuri, mai grave, au transportat pacienţii cu elicopterul Smurd sau au folosit ambulanţa cu şenile.

De la ora 19.00, mai sunt sub cod galben doar opt judeţe: Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Tulcea şI Constanţa. În zona vizată, va ninge, iar vântul va viscoli zăpada. Avertizarea este valabilă până la ora 09.00.

Situaţia completă a drumurilor afectate deninsori şi viscolAICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri