Sari la conținut
News Alert

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, în pas alergător spre Alba Iulia

La ora şase şi 30 de minute, militarii îşi făceau deja încălzirea. O fotografie de grup, şi patru dintre ei pornesc în cursă. „Plutonul” de alergare e condus de generalul Dumitru Scarlat, şeful Statului Major al Forţelor Terestre. După misiuni în teatrele de operaţii din Afganistan, o cursă matinală e floare la ureche pentru maior.

Cum e cursa? E uşoară deocamdată, dar având în vedere că de Ziua Naţională trebuie să ajungem la Alba Iulia avem ceva de alergat”, a spus generalul Dumitru Scarlat şeful Statului Major al Forţelor Terestre.

Pe traseu, de la sediul Statului Major al Forţelor Terestre şi până la ieşirea din Bucureşti, echipa de alergători a fost escortată de maşini ale Poliţie Militare. Cot la cot cu militarii, a alergat şi Alexandru, un puşti de doar 11 ani. „Am alergat pentru veteranii României. A fost foarte frumos, sunt un copil şi să alergi alături de un general e un lucru foarte mare”, a spus Alexandru Teodorescu participant la cursă.

Cursa spre Alba Iulia a început din 21 de garnizoane din toată ţara. De la Iaşi, 10 militari de la Brigada 15 Mecanizată Podul Înalt au alergat până la Piatra Neamţ, unde drapelul a fost predat altor soldaţi. „Mesajul este: toată lumea să-şi aducă aminte în primul rând de foştii mari eroi, toţi care au murit”, a spus Florin Bejenaru, militar.

Alergarea spre Alba Iulia are şi un scop umanitar. „Intenţia este să sprijinim participarea unui militar cu afecţiuni medicale la jocurile paralimpice”, a spus generalul Dumitru Scarlat. Donaţiile se pot face pe pagina de internet camarazii.galantom.ro, unde fiecare echipa de militari are un cont deschis.