Sile Cămătaru a fost eliberat din închisoare

Data publicării:
25112012 20sile-35246

Judecătorii au decis să dea curs solicitării acestuia de eliberare sub control judiciar, iar procurorii nu au făcut recurs. Sile Cămătaru a fost eliberat vineri din închisoare. El avea dreptul de a face această cerere, întrucât executase deja două treimi din pedeapsă.

Iniţial, interlopul fusese condamnat la 15 ani de închisoare pentru proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane. Curtea de Apel Bucureşti a redus sentinţa acestuia la 13 ani, din care el a ispăşit aproape nouă ani.

La 11 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca Sile Cămătaru să execute în întregime cei 13 ani de detenţie, ceea ce înseamnăa că interlopul mai avea de stat după gratii aproape patru. Vasile Balint dispăruse, însă, din țară.

A fostdepistatla 12 mai, la un control de rutină, de poliţiştii din oraşul german Nürnberg.Sile Cămătaru a fost adus în iulie în ţară, după mai bine de două luni de arest petrecute în Germania.

Cu toate că interlopul ar fi trebuit să fie extrădat în 10 zile, procedura a durat mai mult, pentru că autorităţile din Germania au cerut mai multe documente Tribunalului din Bucureşti.

În același dosar a ispășit o pedeapsă și fratele său, Ion Balint, zis Nuțu Cămătaru. Acesta a fost eliberat în luna iunie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri