Stelian Tănase, după întâlnirea cu Victor Ponta: TVR va trece printr-un proces de reorganizare. Vrem să unim televiziunea cu radioul

Data publicării:
stelian tanase - 5425130-Mediafax Foto-Alexandru Mihaescu

„Am convenit asupra unui proces de restructurare, de reorganizare a televiziunii”, a spus S. Tănase, după întâlnirea de la Parlament cu premierul Ponta.

Președintele-deirector general al TVR şi-a exprimat speranţa că vor fi luate decizile necesare, în aşa fel încât în 2-3 ani să se treacă la un „format BBC”, care va însemna şi crearea unui structuri comune cu radioul public.

Întrebat ce presupune această restructurare, Stelian Tănase a menţionat că nu se pleacă de la ideea de concedieri, ci de o nouă organigramă a instituţiei.

Stelian Tănase a mai spus că are sprijinul politic pentru a-şi continua activitatea la şefia TVR.

Stelian Tănase a mai spus că insolvenţa nu poate fi evitată la televiziunea publică. „S-a discutat şi acest lucru, cum s-au discutat şi alte scenarii. Există pe masă, este o problemă care trebuie rezolvată, dar avem în minte şi alte propuneri. Mâine, după şedinţa de Guvern, premierul Ponta va ieşi să dea mai multe explicaţii, multe sunt tehnice şi ţin de fiscalitate, administrare, restructurarea taxelor", a spus Stelian Tănase.

„Dar mă gândesc mai mult la ceea ce înseamnă restructurare, reformă, mai mult decât neapărat insolvenţă, deşi această discuţie se face în temeiul Legii 85/2006 care este Legea insolvenţei”, a adăugat Stelian Tănase.

În ceea ce privește taxa TV, S. Tănase a spus că majorarea acesteia nu se va face anul acesta.

„În programul stabilit cu premierul azi nu s-a evocat acest punct (majorarea taxei, n.r.), pentru că l-am discutat săptămâna trecută cu argumente pro şi contra. Nu pot să spun că în acest moment am luat o decizie fermă în sensul unui calendar şi în sensul unei sume pe care telespectatorul român va trebui să o plătească, dar este o problemă pe agendă. Dacă îmi cereţi o evaluare, cred că în acest an nu se va putea face", a spus Stelian Tănase.

La rândul său, premierul a confirmat că Stelian Tănase are sprijinul său și al grupurilor parlamentare ale puterii și a adăugat că fuziunea televiziunii cu radioul public ar putea avea loc peste aproximativ un an. 

„Soluția fuziunii între radio și televiziune o vom aplica, probabil, anul viitor pentru că, acum, radioul este pe plus. Televiziunea este foarte mult pe minus și, dacă i-am uni azi, nu am face altceva decât să băgăm și radioul în faliment”, a declarat Victor Ponta.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri