Suspiciuni de fraudă la vot. 40 dintre sesizări sunt anchetate ca posibile infracțiuni

Data publicării:
politisti

În jurul orei 11, aproximativ 40 de persoane au ajuns la Şcoala Uruguay, din sectorul 1 al Capitalei. Oamenii s-au împărţit în grupuri mici şi au votat în cele patru secţii pe listele suplimentare, spunând că sunt din Giurgiu. Unul dintre şefii de secţie a chemat poliţiştii.

Într-una din secţii, procesul de vot s-a oprit timp de zece minute. Poliţiştii au înregistrat datele personale ale alegătorilor şi vor verifica dacă aceştia au votat de mai multe ori. Oamenii spun, însă, că nu au greşit cu nimic.

La o altă şcoală din sectorul 1, oamenii care au mers să voteze spun că unii dintre alegători ar fi fost recompensaţi pentru vot.

O posibilă fraudă electorală a fost reclamată şi la Clubul Sportiv Şcolar numărul cinci, din Capitală.

„Am constatat că, în decurs de o oră, o oră și jumătate, trei grupuri organizate de cetățeni din județul Giurgiu, din aceeași localitate, au venit și au votat în acest centru”, a spus parlamentarul Bogdan Mihăilescu.

La Şcoala numărul 6, la două secţii de votare mai multe grupuri au venit să voteze pe listele suplimetare. Şi aici au apărut suspiciuni de turism electoral.

Pentru secția 31, în jur de 30% dintre votanți figurează pe lista suplimentară. Au venit în grupuri, 3-4 grupuri, unii au spus că vin pentru o adunare religioasă, alții au zis că vin la o înmormântare”, spune Mircea Dobocan, membrul al unei secții de votare.

Şi în acest caz a fost anunţată Poliţia care a deschis o anchetă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri