T. Băsescu: La începutul primului mandat mi se părea că pot comenta deciziile justiției. Între timp am înţeles că e greşit

Data publicării:
csm crop-1

Președintele a fost întrebat, în timpul conferinței de presă de la Cotroceni, cum comentează concluziile raportului însuşit de CSM potrivit cărora afirmaţiile premierului despre condamnarea lui Adrian Năstase au afectat sistemul judiciar.

„Vă aduceți aminte că la începutul primului mandat mi se părea și mie că îmi pot permite să fac comentarii legate de deciziile justiției. Între timp am înţeles foarte bine că este greşit”, a răspuns președintele.

„Ca atare, iau notă de concluziile inspecţiei CSM şi concluziile CSM. Asta este tot ce pot să fac”, a adăugat el.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii și-a însușit raportul Inspecției Judiciare, care, în urma verificărilor privind declarațiile premierului Victor Ponta, decisese că acestea sunt în măsură să afeceteze independența justiției

La aceeași concluzie a ajuns plenul CSM și în cazul ministrului pentru Marile Proiecte, Dan Șova. Acesta a declarat în cadrul emisiunii „Imparțial”, de la Digi24, din 14 ianuarie, că este de acord cu afirmația premierului Victor Ponta, potrivit căruia fostul prim-ministru Adrian Năstase a fost condamnat politic. „Poate să se supere CSM!”, a subliniat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri