T. Băsescu: Suspectez că Guvernul și majoritatea parlamentară au ca țintă, prin legea insolvenței, Televiziunea română

Data publicării:
basescu ziua europei presidency ro crop-7

„Avertismentul e legat de ceea ce eu înțeleg că se petrece în audiovizual. Așa cum multe posturi TV au semnalat și cum am semnalat și eu a fost o ordonanță legată de insolvență ce viza un regim special pentru televiziunile aflate în dificultate financiară. Amintesc, încetarea emisiilor până la aprobarea în instanță a planului de reorganizare. Ceea ce ar fi fost catastrofal pentru televiziuni și era vădit că televiziunile și radiourile erau o țintă. Ar fi devenit extrem de dependente de guvern, administrațiile locale, cei care puteau să le dea soluțiile de încetare a emisiilor. Probabil datorită dvs, a discuțiilor mele avute cu avocatul poporului, ordonanța a fost atacată la CCR și ea a declarat-o neconstituțională”, a spus președintele în declarații la Cotroceni.

„Jocul puterii nu se oprește aici. Săptămâna trecută am întors o lege ce modifica legea 41 din 1994, ce este legea de funcționare și organizare a Societății române de radio și a Societății române de TV. În cuprinsul legii, la art 43, se dădeau trei soluții pentru radio și televiziunea publică. 1: Pot înființa o persoană juridică de drept privat. Nimic suspect. A doua variantă era că pot dobândi calitate de asociați în cadrul unei persoane juridice de drept privat deja existentă. Interesant. Se putea potrivit mănușă unor TV aflate în insolvență și cu emisia oprită. Cel mai interesant e pct 3, ce spune că societățile română de radiodifuziune și televiziune pot achiziționa părți sociale sau acțiuni în cadrul unor societăți comerciale existente. Toate acestea, în mod deosebit pct 2 și 3, mă fac să suspectez majoritatea parlamentară, guvernul că ținta e televiziunea română și radioul”, a explicat Traian Băsescu.

„Este foarte clar că situația economică a radioului și a televiziunii publice, în mod deosebit a televiziunii, este dificilă pentru că la televiziunea publică se fac achiziții nesăbuite de mijloace de transport, sume uriașe în condițiile în care televiziunea are dificultăți financiare deosebite”, a subliniat el.

„Sunt televiziuni care au în spate resursele financiare care ar putea să facă din Televiziunea română o anexă a unui grup media deja existent. De aici furia domnului Voiculescu și a televiziunii dânsului din ultimele săptămâni, după ce am întors înapoi în Parlament legea de modificare a legii de funcționare a televiziunii și radioului român. Această lege are o țintă legată de servirea unor interese de punere sub control total în interes de partid a televiziunii publice”, a declarat președintele.

„Este un avertisment pe care îl fac public, că se încearcă realizarea unui monopol pe audio-vizual care să includă și Televiziunea română”, a subliniat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri