Traian Băsescu: „M-am răzgândit, nu mă mai retrag din politică” după 2014

Data publicării:
2702 20base-51900

„Unii au spus că sunt dictator. Pot să-mi dictez memoriile, nu să le scriu. Am spus că nu vreau să mai aud de politică. Eh, cred că a fost ca aia cu demisia în cinci minute. M-am gândit vreo trei zile. Voi rămâne activ în viaţa politică, am mai multe variante. După ce predau cheile de la Cotroceni, nu ale palatului, cele ale seifului cu documente, îmi iau soţia vreo două-trei săptămâni să ştiu că nu sună nimeni. Ştiţi, în Constituţie, preşedintele nu are concediu. Mi-aş dori trei săptămâni să nu am obligaţii faţă de stat. Am ajuns la concluzia că nu pot fi pensionar”, a completat preşedintele.

Nu este pentru prima dată când preşedintele se răzgândeşte. În 2007, cu ocazia suspendării, a spus că, dacă Parlamentul îl suspendă, se va retrage „în cinci minute”.

Preşedintele Traian Băsescu a participat miercuri, la Viena, la lucrările Forumului Global al Alianţei Civilizaţiilor organizat de Organizaţia Naţiunilor Unite. Şeful statului a avut întâlniri cu reprezentanţi ai comunităţilor de români din Austria şi cu oameni de afaceri din această ţară.

De la ora 16:30, Traian Băsescu a avut o întrevedere cu preşedintele austriac Heinz Fischer, la Palatul Prezidenţial. 45 de minute mai târziu, şeful statului s-a întâlnit cu oameni de afaceri austrieci la sediul Asociaţiei Industriaşilor din Viena.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri