Traian Băsescu: Mişcarea Populară a fost ideea mea

Data publicării:
basescu 20resized 20mfax-57310

Șeful statului a spus, la un post de televiziune, că scopul ideii este coagularea unei opoziţii la actuala putere, nefiind exclusă transformarea fundației într-un partid politic, informează Mediafax.

Întrebat dacă oamenii cu carnet de partid au ce căuta în fundaţie deocamdată, Băsescu a răspuns: "Nu, să-şi vadă de partidele lor, pentru că partidele vorbesc toată ziua, în Parlament, la televizor, iar eu îmi dau seama".

Referitor la preşedintele acestei fundaţii, Traian Băsescu a spus că trebuie să fie „un om credibil şi neangajat politic, un om cu prestigiu, un om care să fie recunoscut".

"Nu ştiu dacă va reuşi acest proiect, dar este o ofertă. Dacă nici aşa nu reuşim, trebuie să ne resemnăm din punct de vedere politic. Înseamnă că vor vorbi numai politicienii", a mai spus șeful statului.

Acesta a menționat că nu va face parte din conducerea fundației. "Vreau să vă spun foarte clar: nu voi avea nicio contribuţie în conducerea fundaţiei, nu voi fi nici măcar în board-ul fundaţiei, unde am dreptul să fiu, chiar dacă sunt preşedinte, dar voi veghea, o voi încuraja", a declarat Traian Băsescu.

"Cristian Diaconescunu are rolul de a fi viitorul preşedinte al Fundaţiei. Consilierii au dreptul să fie membri în fundaţie, să fie membri de partid. Până găsim un preşedinte, el este cel mai experimentat şi pe politică externă şi politică internă", a mai spus președintele.

Şeful statului a adăugat că va sprijini organizarea Mișcării Populare prin relaţiile pe care le are.

"Primul meu obiectiv este antrenarea celor care la ultimele alegeri, la penultimele alegeri au spus că nu mă mai interesează politicul. Românii trebuie să înţeleagă că viaţa lor depinde de politică în foarte multe zone şi nu mă refer la cei care aşteaptă ajutoarele sociale. Românii care au capturat oportunităţi ne interesează, sunt pe picioarele lor", a spus Traian Băsescu.

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a anunțat, luni, că a început demersuri pentru înfiinţarea „Mişcării Populare". Imediat, alți doi consilieri prezidențiali, Sebastian Lăzăroiuși Bogdan Oprea, au anunțat pe Facebook că aderă la noua fundație.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri