Un român riscă pedeapsa capitală în SUA

Data publicării:
calin matase 2 fb

Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, a fost prins la în Vrancea, după ce venise să se ascundă în România. Suspectul va fi adus la Parchetul General pentru formalităţile de extrădare. 

Foto: Facebook

Ancheta a fost demarată de FBI, care a colaborat cu Poliția Română în acest caz. Este vorba despre o dublă crimă, comisă în urmă cu aproximativ două săptămâni, iar românul este principalul suspect, potrivit autorităților americane.

Camil Matase, românul în vârstă de 48 de ani, suspectat de autorităţile texane că şi-ar fi executat soţia şi unul dintre copii, a fost prins în localitatea Lepşa, din judeţul Vrancea. Bărbatul, originar din Braşov, a fost găsit în resturantul unei pensiuni unde venise pentru câteva zile de relaxare. Poliţiştii, sesizaţi de FBI, l-au ridicat chiar din mijlocul unei petreceri cu prietenii. Aveau un mandat emis de o instanţa din Texas.

Dublul asasinat de care este suspectat Camil Matase s-a consumat în urmă cu nici două săptămâni şi a fost descoperit de cel de-al doilea copil al cuplului. Băiatul era plecat la studii şi s-a întors acasă, îngrijorat că, timp de mai multe zile, nu a reuşit să ia legătura cu familia. Şi-a găsit mama şi fratele plini de sânge şi fără suflare. Este în stare de şoc şi acum.

„Este ireal. Nu voi mai avea cum să mai vorbesc cu mama mea sau cu fratele meu”, spune Teo Matase.

Apropiaţii familiei Matase sunt îngroziţi la gândul că ani de zile au trăit lângă un bărbat cu instincte criminale.

Este de necrezut să afli că aşa ceva se poate întâmpla atât de aproape de casă. Este înfricoşător”, spune un vecin.

Bănuielile s-au îndreptat spre capul familiei pentru că anchetatorii nu au găsit urme care să arate că uşa fusese forţată, iar din casă nu lipsea nimic. Pentru a elucida misterul dublei crime, oamenii legii din America aşteaptă acum să îl interogheze pe bărbat.

Foto: Facebook

Polițiștii din Statele Unite susțin că este vorba despre o crimă cu premeditare. Bărbatul, care a fost prins aseară târziu, și-a cumpărat un bilet de avion spre România chiar înainte de comiterea crimei, mai spun aceștia. Românul urmează să fie extrădat în SUA. 

Legea pentru ratificarea Tratatului de extrădare dintre România și SUA precizează: „Atunci când, potrivit legii statului solicitant, infracţiunea pentru care se solicită extrădarea este pedepsită cu moartea şi nu este pedepsită cu moartea de legea statului solicitat, statul solicitat poate acorda extrădarea cu condiţia ca pedeapsa capitală să nu fie aplicată persoanei căutate sau, dacă pentru motive procedurale o asemenea condiţie nu poate fi îndeplinită de către statul solicitant, cu condiţia ca pedeapsa cu moartea, în cazul în care va fi aplicată, să nu fie executată. Dacă statul solicitant acceptă extrădarea sub condiţia prevăzută de acest articol, trebuie să respecte condiţia”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri