Pistolul furat din casa unui fost ofițer SRI a fost găsit în lacul Pantelimon

Data actualizării: Data publicării:
arma pe masa
Pistol letal şi zeci de cartuşe, furate dintr-o locuinţă din judeţul Ilfov. Foto:Poliția Română

Pistolul şi muniţia furate la început anului dintr-o locuinţă din judeţul Ilfov au fost găsite, iar un tânăr de 24 de ani a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

ACTUALIZARE 14.55 IPJ Ilfov anunţă, miercuri, că au fost găsite pistolul şi muniţia furate, în 6 ianuarie, dintr-o locuinţă din oraşul Voluntari.

”În cadrul activităţilor investigativ operative, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov împreună cu scafandrii din cadrul ISUBIF au desfăşurat activităţi de căutare a pistolului şi a muniţiei aferente, în mediul acvatic, context în care, la data de 30 ianuarie a.c., aceştia au descoperit pistolul şi cartuşele aferente, reclamate ca fiind sustrase din locuinţa situată în oraşul Voluntari”, a transmis IPJ Ilfov.

Sursa citată a menţionat că, în aceeaşi zi, un tânăr de 24 de ani a fost dus la audieri şi a fost ulterior prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, care au emis mandat pentru 30 de zile.

Știrea inițială:

Pistolul era aruncat în lacul Pantelimon. Potrivit unor surse din anchetă, dezvăluirea a fost făcută de unul dintre suspecții arestați. O echipă de scafandri a fost trimisă la fața locului.

În acest caz, polițiștii din Ilfov au reținut în 19 ianuarie trei bărbați, suspectați că în 6 ianuarie au furat pistolul, cartușe și mai multe bijuterii din casa din casa din Voluntari a unui fost ofițer SRI.

Proprietarul le-a spus polițiștilor că este sigur că infractorii au mers la pont. Bărbatul a cărui casă a fost spartă are 50 de ani și este fost ofițer al Serviciului Român de Informații. Tocmai de aceea avea voie să dețină o armă, păstrată în mod legal în casă într-o cutie securizată.

Hoții au intrat în locuință în momentul în care acesta nu era acasă, iar pe lângă cutia în care se afla arma au furat și bijuteriile pe care le-au găsit în toate încăperile din casă. 

Furtul a fost declarat după 12 ore de la comiterea lui, atunci când proprietarul a observat absența pistolului. 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri