Valeriu Zgonea s-a supărat pe jurnaliştii străini: Imaginea Parlamentului apare în reportaje nelalocul lor

Data publicării:
10 2003ygonea-54022

Preşedintele Camerei este, totodată, nemulţumit şi de faptul că nu îi poate taxa financiar pe jurnalişti pentru filmarea respectivă.

În faţa cererii ziariştilor germani, preşedintele Camerei Deputaţilor îşi arată scepticismul faţă de bunele lor intenţii: „Ne-am trezit cu imaginile Parlamentului în toate videoclipurile sau în reportajele unor televiziuni care ne-au scris aici că ne fac bine şi, de fapt, ne-au făcut inserări, n-aş spune răutăcioase, dar aş spune nelalocul lor faţă de un stat european”.

Cezar Preda a replicat: „Mie nu mi se pare că ei vor să facă un lucru rău şi nu ştiu de ce dumneavoastră credeţi că o să fiţi dumneavoastră ţap ispăşitor”.

Ce treabă am eu cu intenţiile de a realiza măsuri de limitare a imigraţiei dinspre România? Eu sunt Parlamentul României. Ce legătură are imigraţia cu fotografia şi imaginea Camerei Deputaţilor? Aceasta înseamnă că eu accept să am o imagine negativă, nu? Deci, eu să fiu oaia neagră, cum ar veni”, a răspuns Zgonea.

Liderul deputaţilor PSD susţine că şi jurnaliştii români care asistă la lucrările Camerei Deputaţilor constituie un motiv de nemulţumire.

Marian Neacşu: „Eu cred că ar trebui să mai încetăm cu manifestările acestea la P1. Este şi o grămadă de presă aici, noi suntem mulţi deja”.

Nu doar posibila imagine negativă, ci şi faptul că deputaţii nu scot niciun profit de pe urma acestor filmări îl preocupă pe şeful Camerei Deputaţilor.

„În ultimii şapte ani, avem profit zero şi pierderi câte trei - patru miliarde pe an. Banii pe care-i fac cei din Centrul Internaţional de Conferinţe sunt cei care ne protejează pe noi şi pe angajaţii care iau masa la prânz. Fiecare leu pe care-l pierdem acolo înseamnă un deficit bugetar, şi atunci maşini second-hand, calculatoare third-hand, imprimante scoase din uz. Vă miraţi de ce nu facem şi noi un restaurant modern, de ce n-avem o cafenea. Pentru probleme de genul acesta”, a spus Valeriu Zgonea.

Camera Deputaţilor are venituri anuale de 7.000 lei, înregistrate din închirierea unor săli şi biletele pentru vizitarea Palatului Parlamentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri