Vasile Blaga, despre condițiile în care ARD va participa la guvernare

Data publicării:
4122012 20parteneri 20europeni 2025-36888

Vasile Blaga a afirmat că dacă ARD va obține un scor de peste 25% la alegerile din 9 decembrie, este posibil să participe la un viitor Guvern.

„Eu dacă aş fi în locul domnului Victor Ponta, nu aş accepta să devin prim ministru. Dânsul se bazează pe un lucru simplu: oamenii nu ştiu ce e acela plagiat, oamenii nu ştiu ce s-a întâmplat în ţară în această perioadă, numai că problemele sunt cu partenerii europeni”, a afirmat Blaga.

După ce jurnalistul Cosmin Prelipceanu a amintit că șeful statului a afirmat că îl va numi prim ministru pe cel care va demonstra că este în stare să adune o majoritate, președintele PDL a anunțat că ARD are cinci propuneri, însă a refuzat să dezvăluie vreun nume.

„Important este ca cel care va fi desemnat să-şi asigure o majoritate solidă în Parlament, undeva peste 60% pentru că va fi obligat să ia măsuri aspre în continuare. De exemplu, a nu-şi tine unele promisiuni”, a dezvăluit Blaga.

Liderul democrat liberal a afirmat că gradul de cunoaștere a Alianței a crescut de la 60%, în 10 noiembrie, până peste 90%, în prezent.

Blaga: Gradul de cunoaștere a ARD este de peste 90%

„Discutăm de o analiză sociologică a gradului de cunoaşterii a alianţei, care a fost constituită pentru apărarea statului de drept. La 10 noiembrie, era de doar 60%. Atunci PDL avea 24%. La ultima analiză, gradul de cunoaştere era de 86% şi acum, după părerea mea, depăşeşte 90%. Până la urmă şi USL, care a fost constinuit acum doi ani de zile, are un grad de cunoaştere de 96%. Nu mai sunt atât de îngrijorat din punctul de vedere al cunoaşterii siglei alianței”, a spus copreședintele ARD.

Președintele PDL a declarat că o alinață naturală ar fi, din punctul lui de vedere, cu PNL-ul, subliniind că PNL-ul nu se regăsește în USL.

„Există oameni foarte serioşi, de dreapta, în PNL. Am lucrat cu ei în Guvern, ştiu cum gândesc. O astfel de alianţă ar fi naturală, dar asta nu mă face să îmi doresc să se rupă PNL-ul şi să facem noi o alianță. Nu sunt sănătoase astfel de alianţe, ştim din experienţă. Cu PP-DD, niciodată”, a afirmat Blaga.

Acesta a comentat că UDMR a fost un partener loial care și-a respectat cuvântul, și care, după părerea sa, va intra în Parlament.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri