Florin Cîțu: Cei responsabili pentru că nu au pregătit valul 4 vor plăti, indiferent de funcție

Data actualizării: Data publicării:
paturi de spital intr-o sectie de terapie intensiva
Paturi de spital, într-o sectie de terapie intensivă. Foto: Facebook Spitalul Județean Piatra Neamț

Premierul Florin Cîțu spune că cei care nu au pregătit sistemul medical pentru valul 4 al pandemiei COVID-19 vor plăti, „ indiferent de funcția pe care o dețin acum sau au deținut-o la Ministerul Sănătății.”

„Este o presiune pe sistemul de sănătate pe termen scurt și așteptăm măsurile ca această presiune să fie redusă”, a spus Cîțu, după tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

„Am vrut să văd cum a fost pregătit valul 4, mai ales paturile ATI. Voi avea rezultatele în acest weekend sau luni și le voi prezenta. Deja știm că am intrat în acest val 4 cu un număr insuficient de paturi ATI. Ceea ce vedem astăzi este că nici secțiile ATI nu au fost pregătite pentru valul 4”, a continuat el.

„Cei responsabili pentru că nu au pregătit valul 4 vor plăti, indiferent de funcția pe care o dețin acum sau au deținut-o la Ministerul Sănătății”, a mai spus Cîțu.

Premierul a anunțat că i-a demis pe managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța și pe șeful Agenției Naționale pentru Managementul Calității în Sănătate, ca urmare a incendiului în urma căruia au murit șapte oameni. Premierul le-a transmis condoleanțe familiilor îndoliate.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri