FOTO. Alegeri europarlamentare 2019. Cum arată buletinul de vot

Data actualizării: Data publicării:
alageri europarlamentare 2019, referendum pentru justitie, model buletin vot europarlamentare
Jandarmii vor asigura protectia si paza transportului buletinelor de vot si proceselor verbale de constatare. Foto: Agerpres

26 mai 2019 este ziua în care românii își aleg reprezentanții în viitorul Parlament European. România are alocat un număr de 33 de locuri în PE. Cei care vor ocupa aceste locuri sunt aleși în sistem proporțional, pe liste închise. Tot în data de 26 mai, românii pot participa la referendumul pentru justiție. Aici găsiți modelele de buletine de vot pentru referendum.

  • Digi24 TV și Digi24.ro așteaptă de la voi, participanții la votul de duminică, fotografii, video și mărturii în legătură cu modul de desfășurare a alegerilor. Mesajele pot fi trimise pe conturile noastre de Facebook, WhatsApp (0771.100.304) și Twitter și vor fi prezentate în cadrul edițiilor speciale la Digi24 și în materialele realizate de Digi24.ro.

CITEȘTE ȘI: Ce salariu are un europalamentar

În ziua alegerilor europarlamentare 2019, românii vor avea în față trei buletine de vot diferite, pe care le vor introduce în trei urne diferite:

Cele trei buletine de vot vor fi introduse în trei urne separate. Introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea destinată, nu atrage nulitatea acestuia, a precizat Biroul Electoral Central. Iată și actele necesare pentru a putea vota.

CITEȘTE ȘI: Alegeri europarlamentare 2019. Unde votăm pe 26 mai: cum afli la care secție de votare ești arondat 

Modelul buletinului de vot pentru alegerile europarlamentare a fost publicat pe pagina oficială de Facebook a Autorității Electorale Permanente.

Buletinul de vot pentru europarlamentarele din 2019 are în total opt pagini. Pe prima pagina (copertă) se menționează faptul că buletinul de vot servește alegerii membrilor României în Parlamentul European.

CITEȘTE ȘI: Referendumul pentru justiție 2019. Totul despre referendum 

Pe cea de-a doua pagină a buletinului de vot găsim o legendă. Aflăm de aici că putem alege dintre 13 formațiuni politice (partide sau alianțe) și trei candidați independenți - în total 16 opțiuni.

Pe următoarele patru pagini veți găsi chemare cu însemnele partidelor și alianțelor, în care sunt trecute numele tuturor candidaților aflați pe liste. Ultimele trei chenare sunt destinate candidaților independenți.

Ultimele două pagini sunt goale.

model buletin alegeri europarlamentare - pagina 1

model buletin alegeri europarlamentare - pagina 2

model buletin alegeri europarlamentare - pagina 3

model buletin alegeri europarlamentare - pagina 4

model buletin alegeri europarlamentare - pagina 5

model buletin alegeri europarlamentare - pagina 6

model buletin alegeri europarlamentare - pagina 7

model buletin alegeri europarlamentare - pagina 8

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri