HARTA zonelor cu restricții. Masca este obligatorie în București și în 28 de județe

Data actualizării: Data publicării:
Oameni cu mască pe stradă, în București
Trecători cu mască pe stradă. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Numărul tot mai mare al cazurilor de coronavirus a determinat autoritățile să ia măsuri pentru a limita răspândirea infectării. Astfel, purtarea măștii a devenit obligatorie, rând pe rând, în cele mai multe județe din țară.

În mai mult de jumătate din țară a devenit obligatorie purtarea măștii de protecție. În București și în alte 28 de județe suntem obligați ca atunci când ne aflăm în aer liber în zone aglomerate să ne protejăm purtând masca.

harta judete masca
FOTO: Captura Digi24

Doar într-o singură zi autoritățile au adoptat această măsură în trei județe, Tulcea, Mureș și Bistrița Năsăud, iar de marți devine obligatorie și în Harghita.

Dacă în cele mai multe județe masca trebuie purtată doar în zonele aglomerate, în Iași, de exemplu, e obligatorie în toate spațiile deschise, inclusiv pe stradă, între 1 și 14 august. 

În cele mai multe zone, protecția este obligatorie în spațiile deschise din târguri, pieţe, locuri de pelerinaj sau slujbe religioase.

De asemenea, în stațiile mijloacelor de transport în comun, în gări și autogări.

Județele cu cele mai multe cazuri confirmate la mia de locuitori

Suceava conduce acest top, cu 7,4 cazuri. Această cifră se traduce în peste 4700 de infectări în tot județul. 

Argeș și Brașov sunt următoarele pe listă, cu 6,5 cazuri la mia de locuitori. În Argeș sunt confirmate aproape 4.000 de cazuri, iar în Brașov numărul a trecut de 3.500. 

Cu toate că numărul total de infectări este mai mic față de alte județe, cu doar 1952, Vrancea este următorul județ cu cele mai multe cazuri la mia de locuitori. 

Capitala este pe a opta poziție la cazurile la mia de locuitori, dar are cele mai multe infectări, peste 7100.

Citiți și:

Clasamentul zonelor de risc și al surselor de infectare. Tătaru a explicat care este principala problemă în Argeș, Prahova și Dâmbovița

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri