Clasamentul zonelor de risc și al surselor de infectare. Tătaru a explicat care este principala problemă în Argeș, Prahova și Dâmbovița

Data actualizării: Data publicării:
harta romaniei cu grafica reprezentand coronavirusul
Foto: GettyImages

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat care sunt, în ordine, zonele de risc în România și care sunt sursele de infectare.

Potrivit ministrului, principalele surse de infectare sunt transportul navetiștilor și turismul.

Totodată, cele mai afectate zone sunt, în ordine Argeș, Prahova, Dâmbovița, Brașov, București.

"Mergem pe zone, avem cea mai mare rată de infectare Argeș, Prahova, Dâmbovița, Brașov, București. dacă ne gândim la Argeș, Prahova, Dâmbovița, acolo e strict transportul navetiștilor, pe locul 2 este turismul.

În celelalte zone, pe locul întâi vin infectările din turism, adică oamenii au fost în vacanță, s-au infectat și s-au întors acasă.

Sperăm ca în următoarea săptămână să asistăm la o stabilizare și să ne îndreptăm spre un parcurs descendent", a spus Nelu Tătaru, sâmbătă.

Bucureștiul rămâne în topul infectărilor cu coronavirus, conform ultimelor raportări oficiale privind evoluția epidemiei în România.

221 de noi cazuri de infectări au fost raportate în ultimele 24 de ore în București.

În Argeș continuă creșterea accelerată cu 91 de îmbolnăviri, ajungând la un bilanț 3991 de cazuri.

Număr crescut de infectări a mai fost înregistrat în Prahova - 77, Dâmbovița - 69, Bacău - 68.

În România au fost confirmate 60.623 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), de la începutul epidemiei până în prezent. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.350 de cazuri noi de infectare.

Redactare Georgiana Marina

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri