Bogdan Licu, procuror general interimar

Data publicării:
bogdan licu

Secţia pentru procurori a CSM a decis vineri delegarea lui Bogdan Licu în funcţia de procuror general interimar. Bogdan Licu ocupă în prezent funcţia de adjunct al procurorului general. Decizia vine după ce președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul prin care procurorul general, Augustin Lazăr, se pensionează.

agerpres bogdan licu procuror general interimar
Foto: Agerpres


„În şedinţa Secţiei pentru procurori din data de 19.04.2019 s-a dispus delegarea domnului procuror Dimitrie Bogdan Licu, adjunct al procurorului general al României, în funcţia de procuror general al României până la ocuparea funcţiei prin numire, dar nu mai mult de 2 luni”, se arată într-un comunicat al CSM, citat de Agerpres.

Decizia CSM vine în condiţiile în care mandatul actualului procuror general Augustin Lazăr expiră la 27 aprilie, acesta având aprobată şi ieşirea la pensie.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a respins la 10 aprilie toate candidaturile pentru funcţia de procuror general, iar noua procedură de selecţie se încheie în data de 8 mai.

Bogdan Licu a mai fost procuror general interimar în perioada februarie - aprilie 2016, după demisia lui Tiberiu Niţu. El a dispus atunci redeschiderea urmăririi penale în dosarul Revoluţiei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri