C. T. Popescu: Dragnea a fost pus în faţa a două situaţii în premieră. Aşa că, pe faţa lui, s-a citit acum ura sinceră

Data actualizării: Data publicării:
180914_DRAGNEA_PG_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liviu Dragnea s-a confruntat cu două situaţii în premieră în legătură cu audierea sa la Parchet privind declaraţiile despre tentativa de lovitură de stat. În primul rând, partidul nu a mai trimis pe nimeni să-l protejeze, iar în al doilea rând, Dragnea a fost chemat să dea explicaţii pentru afirmaţiile sale, deşi nu se aştepta la asta, a spus la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Important e ce vedem. Acum aproape un an, partidul trimitea o gașcă de bodyguarzi cu cefe groase, cu mutre de interlopi care să-l protejeze la Parchet. Acum a fost singur, partidul nu a mai trimis niciun haidamac care să-l protejeze, aşa că a trebuit să facă faţă întrebărilor.

Pentru că s-a aflat în această situaţie nouă, pe figura lui s-a putut citi în sfârşit, sinceră, dincolo de ipocrizia pe care reuşea să o afiseze, s-a citit ura puternică, sinceră faţă de viermii care îndrăznesc să-i pună întrebări, să-i ia aerul.

Dragnea a făcut aceste declaraţii nu ca să fie chemat la Parchet, dimpotrivă, sunt pe principiul: eu am zis, voi să demonstraţi.

O nouă premieră, el e chemat şi întrebat cum e cu lovitura de stat. Din moment ce spune că a avut informaţii privind producerea unei lovituri de stat şi nu a făcut nicio sesizare ctre nicio instituţie a statului.

Mai mult, întrebat de procurori de unde aţi avut aceste informaţii, el spune: nu m-a informat nicio instituţie. Atunci intrebarea e de unde primeşte el informaţăii despre lovituri de stat?

Pentru că nu s-au luat măsurile pe care le prevăd legile legat de o lovitură de stat pe care el ar fi trebuit să le declanşeze, el trebuie să răspundă cum şi-a permis să lanseze asemenea informaţii în spaţiul public fără să aibă ncio dovadă. El spune că nu a depus niciun document.

Atunci intrebarea este cu ce se va solda din punct de vedere judiciar fapta lui Dragnea, această dezinformare gravă a opiniei publice făcută din înălţimea funcţiei de stat”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Citiți și: 

Liviu Dragnea, audiat la Parchet: Am prezentat dovezile privind afirmațiile despre lovitura de stat din 10 august. Nu am depus documente

Şeful IPP: Dragnea nu ştie că loviturile de stat nu se dau în Piaţă, ci împotriva instituţiilor

La ce s-a expus Liviu Dragnea prin declaraţiile privind tentativa de lovitură de stat

VIDEO. Dragnea, huiduit de protestatari, la Parchet. "De unde sunteţi atât de bogat?". Reacţia liderului PSD

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri