Cristina Tarcea, noi detalii despre întâlnirea pe întuneric cu Valer Dorneanu: A fost la o facultate de drept din Bucureşti

Data actualizării: Data publicării:
cristina tarcea

Preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, a vorbit, luni seara, la Antena 3, despre întâlnirea pe întuneric cu preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, precizând că a fost o întâlnire la o facultate de drept din Bucureşti şi că ea a deschis discuţia despre decizia CCR privind completurile de cinci judecători.

cristina tarcea, sefa iccj

„Nu am făcut întâmplător acea afirmaţie. Întâlnirea nu a avut loc la CCR, a avut loc la o facultate de drept din Bucureşti, la foarte scurt timp după ce CCR s-a pronunţat asupra conflictului juridic de natură constituţională între ICCJ şi Parlament. Sunt un om care nu minte niciodată şi urăsc nedreptatea, minciuna, impostura şi mai ales urăsc ca alţii să fie acuzaţi pe nedrept şi puşi la zid pe nedrept. Nu eu am simţit nevoia să mă întâlnesc cu dl preşedinte Dorneanu. Am fost sunată, îl şi cunosc pe dl preşedinte şi am o părere extrem de bună despre dânsul, când eram secretar de stat la Ministerul Justiţiei atribuţiile mele aveau legătură cu Parlamentul şi dânsul era preşedintele Camerei Deputaţilor şi am avut o foarte bună colaborare. Am fost chemată, m-am prezentat la întâlnire şi la prima parte a întâlnirii era vorba despre un semniar sau conferinţă pe care urma CCR să o organizeze în 27-28 noiembrie şi domnul preşedinte mi-a comunicat că unul dintre participanţi i-a trimis o scrisoare în care îşi exprima dorinţa ca dna prim-ministru, dna Stanciu şi cu mine să nu participe. I-am spus că oricum eram ocupată”, a relatat Cristina Tarcea.

„Ăştia de la ICCJ au strâns din dinţi dar au procedat la tragerea la sorţi”

Ea a spus că această discuţie a durat câteva minute, iar apoi ea a deschis discuţia despre decizia CCR.

„Eram acuzaţi că trebuia să aşteptăm motivarea CCR. Era şi o dorinţă de a primi o confirmare: am făcut bine, nu am făcut bine, ne-am grăbit, nu ne-am grăbit. Dânsul ne-a spus că la CCR s-a apreciat faptul că noi am trecut imediat la tragerea la sorţi: «ăştia de la ICCJ au strâns din dinţi dar au procedat la tragerea la sorţi»”, a continuat şefa ICCJ.

Cristina Tarcea a precizat că, tot la acea întâlnire, a aflat că de la Curtea de Apel Bucureşti se transmiseseră informaţii că începând cu 23 iulie 2018, când a intrat în vigoare legea de modificare a legii 304, la toate curţile completurile au fost trase la sorţi.

„L-am informat că nu e adevărat, pentru că doar completurile de 5 judecători se trag la sorţi. De atunci am fost atentă şi le-am atras atenţia colegilor: fiţi atenţi că s-ar putea să avem probleme cu completurile de 3 judecători. Problema e foarte gravă, pentru că e la toate instanţele din ţară”, a spus Tarcea.

Ea a explicat că legea prevede repartizarea aleatorie a dosarelor, nu a judecătorilor, iar aceasta se face computerizat.

În 13 februarie, Cristina Tarcea a declarat, la ieşirea de la audierile din Consiliul Superior al Magistraturii, că a avut o discuţie ”pe întuneric” cu preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, despre decizia CCR privind completurile de cinci judecători şi că a fost pusă să-şi lase telefonul în anticameră.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
De ce aparatele drug test dau erori și ce trebuie să faci. Polițistul Valer Kovacs explică
Pro FM
Sting și eleganta lui soție, de mână la Cannes 2024. Se iubesc de peste trei decenii, au 4 copii și nu au...
Film Now
Ana de Armas, zâmbet dulce pe plajă. Actrița și-a etalat silueta într-o bustieră și fustă mini, în imagini de...
Adevarul
China trimite Rusiei „ajutor letal" pentru războiul din Ucraina. Ministrul britanic al Apărării: „Avem dovada"
Newsweek
De unde vine expresia „a-și da arama pe față"? Legătura cu monedele. Domnitorul „campion" la falsuri
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
Semnul de pe unghii pe care nu trebuie să-l ignori: "Ar putea fi o formă gravă de cancer de piele"
Digi Animal World
Un bărbat refuză să spună în public numele câinelui, după ce iubita sa l-a botezat: „Se simte jenat”
Film Now
Cum arată azi, la 74 de ani, Kramer din "Seinfeld". Ce spune despre scandalul care i-a încheiat cariera în...
UTV
Hailie Jade Scott, fiica lui Eminem, s-a casatorit. Vezi primele imagini de la nunta