Cum au ajutat patru polițiști din Iași un restaurant să livreze mai repede pizza pentru clienți. Acum sunt acuzați de luare de mită

Data publicării:
pizza, livrare pizza
Pizza s-a scumpit cu 15,9% anul trecut. FOTO: Getty Images

Patru polițiști din Iași sunt cercetați de DNA pentru luare de mită și trafic de influență, după ce ar fi primit mâncare de la o pizzerie din Iași pentru a fi îngăduitori în trafic cu șoferii care se ocupă de livrarea la domiciliu.

Procurorii DNA spun că trei poliţişti de la biroul rutier şi unul de la permise ar fi cerut şi ar fi primit mâncare de la un restaurant din capitala Moldovei, în baza unei înţelegeri.

Unul dintre poliţişti ar fi primit mâncare de aproape 2.700 de lei ca să îi protejeze pe șoferii livratori, din martie anul trecut până în martie anul acesta.

În perioada 22 iunie 2019 – 07 martie 2020, în calitate de poliţist la Biroul Rutier Iaşi, inculpatul Barabaş Nicolae Robert, în baza unei înţelegeri tacite ce exista la nivelul Poliţiei Rutiere Iaşi şi a conducerii unui restaurant, ar fi pretins şi primit prin intermediari, cu acordul directorului restaurantului, produse alimentare de catering în valoare de 2.650 lei, pentru a-i proteja pe conducătorii auto ai restaurantului, în sensul de a nu constata şi sancţiona contravenţiile comise de aceştia sau eventualele contravenţii pe care aceştia le-ar săvârşi sau/şi pentru a aplica sancţiuni contravenţionale mai blânde”, se arată în comunicatul DNA.

Cel de la permise i-ar fi ajutat pe şoferii restaurantului să obţină mai repede numere de înmatriculare, tot pentru pizza, dar şi pentru bani. Iar directorul restaurantului ar fi dat şi el mâncare de 4.600 de lei poliţiştilor, tot pentru a fi ajutat, mai ales că nu avea nici permis.

La rândul său, directorul restaurantului, în baza unei înţelegeri tacite existente la nivelul Poliţiei Rutiere Iaşi şi a conducerii restaurantului, ar fi oferit şi remis cu titlu gratuit, personal şi prin intermediari, în perioada 22 iunie 2019 - 09 iulie 2020, produse alimentare de catering în valoare de aproximativ 4.600 lei mai multor poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei Rutiere Iaşi şi unor funcţionari din cadrul serviciului permise şi înmatriculări vehicule Iaşi, în scopul protejării conducătorilor auto ai restaurantului la constatarea unor contravenţii rutiere comise de aceştia, precum şi în scopul favorizării unor persoane din cercul său relaţional la obţinerea plăcuţelor de înmatriculare", mai susţin procurorii.

Doi dintre poliţisti sunt cercetaţi sub control judiciar, dar cel de-al treilea şi cel de la permise sunt arestaţi la domiciliu. Nici reprezentanţii restaurantului nu au scăpat, unul dintre ei este tot în arest la domiciliu, iar unul sub control judiciar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri