Dosarul fiului judecătoarei V. Cârstoiu ar putea ajunge la Parchetul General

Data publicării:
parchetul general PICCJ 5402831-Mediafax Foto-Octav Ganea 1

„Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa dosarul având ca obiect accidentul rutier provocat de numitul Cergan Florin în anul 2011 şi soldat cu decesul a 3 persoane, pentru a analiza oportunitatea preluării în vederea efectuării urmăririi penale de către procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică”, arată un comunicat al instituției.

Fiul judecătoarei Veronica Cârstoiu, arestat preventiv într-un dosar alături de mama sa, a provocat, acum mai bine de doi ani, un accident rutier la Târgovişte, în care au murit trei oameni. El este fost preot în comuna Lăculeţe din Dâmboviţa.

Rudele celor care şi-au pierdut viaţa în accident se plâng că ancheta este tergiversată.

Dosarul a ajuns în atenția procurorilor după ce a apărut într-un nou dosar, alături de mama sa, magistrat la Curtea de Apel București. În 9 august, Curtea de Apel București a decis arestarea preventivă a judecătorei Veronica Cîrstoiu și a fiului său, Florin Cergan.

Judecătoarea este acuzată de luare de mită și complicitate de trafic de influență, iar fiul său este acuzat de complicitate la trafic de influență.

Procurorii spun că judecătoarea ar fi cerut prin intermediari peste 1 milion de euro pentru a da o soluție favorabilă într-un dosar penal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri