Dosarul în care Tăriceanu este acuzat de mită are 73 de volume

Data actualizării: Data publicării:
dosare instanta agerpres-21.12016
Dosare aflate in depozitele de arhiva ale Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), situate in Popesti-Leordeni, judetul Ilfov.

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că a luat mită 800.000 de dolari, iar procurorii DNA le-au cerut senatorilor să-i ridice imunitatea. Pentru aceasta, o copie a dosarului a fost trimisă la Parlament.

Între 15:10 și 18:30 a fost timpul în care s-a făcut procesul de predare-primire al celor 73 de volume. Înțeleg că e o întreagă procedură, se inventariază pagină cu pagină, se îndosariază, se sigilează”, a spus azi Claudiu Manda, care îl înlocuiește timp de două zile pe Tăriceanu la conducerea Senatului, cât timp acesta este în concediu.

Dosarul va ajunge la senatorii din Comisia Juridică. Aceștia vor da un raport, după care solicitarea de ridicare a imunității va fi votată în plen.

Procurorii DNA au cerut Senatului să aprobe urmărirea penală împotriva lui Tăriceanu, pe care îl suspectează că ar fi luat mită 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. În această dimineață, procurorii anticorupție au venit cu detalii. Ei spun că dosarul a fost deschis la solicitarea autorităților judiciare austriece și vizează obținerea de către Călin Popescu Tăriceanu a 800.000 de dolari ce reprezintă foloase necuvenite, bani care ar fi fost folosiți în campanie electorală.

Fujitsu Siemens ar fi firma austriacă în cauză. Aceasta ar fi beneficiat de mai multe acte adiționale la contract, iar comisionul primit de Tăriceanu ar reprezenta 10% din valoarea actelor adiționale.

Este vorba despre contractul Microsoft, unul dintre cele mai mari semnate în ultimii 30 de ani și unul dintre cele mai păguboase.

Tăriceanu trebuia să meargă la congresul ALDE de la Madrid, pentru care și-a luat concediu două zile, dar și-a anulat participarea după apariția informațiilor privind noul său dosar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri