Instanţa a amânat pronunţarea la contestaţia lui Nicuşor Constantinescu privind arestul preventiv

Data publicării:
nicusor constantinescu la CJ

Actualizare 22.30. Instanţa a amânat pronunţarea la contestaţia lui Nicuşor Constantinescu privind arestul preventiv

Curtea de Apel Constanţa a judecat, marţi, contestaţia depusă de preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, la decizia Tribunalului de arestare preventivă într-un nou dosar, instanţa amânând însă pronunţarea pentru miercuri.

„Am invocat toate argumentele pe care le-am folosit în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa. Am invocat o parte din argumente şi din probe suplimentare faţă de acel moment, întrucât am avut şi noi posibilitatea să pregătim apărarea. Instanţa a amânat pronunţarea din cauza orei înaintate şi urmează ca mâine (n.r. - miercuri), în jurul prânzului, să se pronunţe soluţia în sensul de a se menţine eventual decizia de arestare sau de a se admite contestaţia formulată de noi şi de a se dispune punerea în libertate”, a afirmat avocatul Marius Mocanu, care a precizat că nu există probe că Nicuşor Constantinescu ar fi săvârşit faptele de care este acuzat de DNA.  


Nicuşor Constantinescu este acum la Curtea de Apel, unde aşteaptă să afle dacă judecătorii acceptă să îl elibereze din arest.

„Cum v-ați simțit în arest?

Îngrozitor. Problema e că sunt judecat penal pentru o hotărâre de Consiliu Județean, care sunt supuse contenciosului-administrativ, nu faptelor penale. Este abuzul dictaturii Băsescu și a DNA-ului Coldea.”, a declarat Constantinescu la sosirea la Curtea de Apel.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri