Interlopi care au băgat un bărbat în comă, pedepse doar cu suspendare. Unii au stat două zile în arest, alții deloc

Data actualizării: Data publicării:
ciocanel de judecatpr
Pedepse cu suspendare într-un dosar în care mai mulți interlopi au fost găsiţi vinovaţi pentru tentativă de omor. Victima, în comă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Curtea de Apel Ploieşti a decis, la finalul a 14 ani de procese, reducerea pedepselor aplicate mai multor persoane găsite vinovate pentru tentativă de omor calificat, după ce au bătut cu o rangă şi au călcat în picioare un bărbat, în faţa unui club din Ploieşti. Victima, sportiv de performanţă, fiu şi frate de poliţist, a ajuns în comă la spital, în noaptea de Crăciun a anului 2008, când a avut loc agresiunea. Unii dintre agresori au stat două zile în arest preventiv.

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au decis achitarea a doi dintre cei 11 inculpaţi care, în seara zilei de Crăciun a anului 2008, au bătut cu ranga şi au călcat în picioare un bărbat, în faţa unui club din Ploieşti.

Ceilalţi nouă inculpaţi, între care şi o femeie care şi-a înfipt tocul de la pantof în craniul bărbatului bătut, au primit pedepse de cel mult patru ani, toate cu suspendare.

Cei nouă inculpaţi, cunoscuţi drept capi ai lumii interlope din Prahova, fuseseră condamnaţi, iniţial, la pedepse de până la cinci ani şi jumătate cu executare, fiind găsiţi vinovaţi de Tribunalul Prahova pentru tentativă de omor calificat.

Prin sentinţa Curţii de Apel, cei nouă trebuie să plătească victimei 300.000 de euro daune morale, cuantumul fiind majorat de la 200.000 de euro, cât stabilise iniţial Tribunalul Prahova.

În plus, una dintre rudele victimei trebuie să primească daune morale de 100.000 de euro, iar două spitale unde a fost îngrijită victima luni de zile după agresiune trebuie să primească zeci de mii de lei, reprezentând contravaloarea serviciilor medicale acordate bărbatului bătut, potrivit News.ro.

Victima era boxer, fiu şi frate de poliţist şi a avut o altercaţie cu inculpaţii într-un club din Ploieşti, în seara de Crăciun. De la incidentele violente în urma cărora bărbatul a ajuns la spital şi până la condamnare, unii dintre inculpaţi au fost reţinuţi şi arestaţi preventiv două zile, la patru luni de la agresiune, iar alţii deloc.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri