Video Mașini confiscate de Garda de Mediu în mai multe județe. Șoferii depozitau ilegal deșeuri: "Ce documente să arăt?"

Data actualizării: Data publicării:
masina cu remorca si deseuri imprastiate
Acțiuni ale comisarilor Gărzii de Mediu pentru depistarea celor care aruncă deșeuri în locuri nepermise. Foto: Facebook: Garda Națională de Mediu

Acțiuni ample ale Gărzii de Mediu încheiate cu amenzi de zeci de mii de lei și mașini confiscate. Comisarii au identificat mai multe persoane care depozitau ilegal deșeuri în mai multe județe ale țării. Acestea s-au ales cu amenzi usturătoare, iar unii dintre faptasi au rămas fără camioane.

Cam așa au sunat dialogurile dintre comisarii Gărzii de Mediu și șoferii amendați:

- Bună ziua, vă rog să-mi arătați și mie documentele dumneavoastră. E o acțiune a Gărzii de Mediu. Vă rog să-mi dați documentele.

- Documentele fiind?

- Documentele mașinii.

"În urma unei acțiuni desfășurate împreună cu colegii de la Garda Națională de Mediu, am reușit să identificăm o autoutilitară care deversa resturi din material de construcții într-un loc nepermis. Va fi amendat cu 13 până la 15 mii de ron și i se va confisca mașina. Sunt foarte multe astfel de cazuri. Desfășurăm în fiecare seară astfel de acțiuni și sperăm să prindem cât mai mulți cetățeni care aruncă în locuri nepermise", spune Cătălin Tutilescu - inspector-șef la Garda de Mediu.

Comisarii Gărzii de Mediu efectuează controale în toată țara

Acest caz nu este izolat, nereguli și controale au avut loc în toată țara. În județul Ilfov, de exemplu, șoferul unei basculante a descărcat o cantitate mare de gunoi pe un câmp. Ulterior a fost obligat să mute deșeurile abandonate. În plus, a primit o amendă de 30.000 lei și a rămas și fără mașină. Reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu au postat fotografiile pe pagina lor de facebook, însoțite de un mesaj care să descurajeze pe viitor astfel de atitudini.

„O altă zi, o altă faptă pedepsită, un alt mijloc de transport folosit la săvârșirea unei contravenții a fost confiscat! (...) Gândiţi-vă de două ori înainte de a arunca gunoiul pe unde vă trece prin cap. Pe lângă amenzi enorme, riscaţi să plecaţi şi pe jos acasă!” spun oficialii de la Garda de Mediu.

Și la Sintești a fost confiscată o mașină care depozita gunoi în mod ilegal pe 16 februarie. Anul trecut, localitatea era cunoscută drept cauza principală a poluării masive din București. În urma descinderilor Gărzii de Mediu nu s-a găsit niciun vinovat, chiar dacă suprafețele arse erau dovezi clare ale arderii ilegale de deșeuri.

Inspectorii Gărzii de Mediu au dat amenzi pentru deșeuri abandonate și în Neamț, Târgu Jiu sau Olt.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri