Parchetul General sesizează Avocatul Poporului în cazul OUG cu modificările legilor justiției

Data actualizării: Data publicării:
Augustin Lazar inquam photos
Augustin Lazar a sesizat Avocatul Poporului cu privire la oug de modificare a legilor justitiei FOTO: INQUAM_PHOTOS Octav_Ganea

Parchetul General sesizează Avocatul Poporului în cazul ordonanţei de urgenţă prin care au fost modificate legile justiţiei. Este a treia cerere pe această temă adresată miercuri lui Victor Ciorbea. 

Augustin Lazar inquam photos
Augustin Lazar a sesizat Avocatul Poporului cu privire la oug de modificare a legilor justitiei FOTO: INQUAM_PHOTOS Octav_Ganea

 

În cursul zilei de astăzi, 17 octombrie 2018, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr,  a transmis domnului Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, spre analiză, solicitarea de a sesiza Curtea Constituţională, în temeiul dispoziţiilor art. 146 lit. d) teza finală din Constituţia României şi art. 13 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 35/1997, republicată, cu excepţia de neconstituţionalitate a articolului VII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.92/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei”, au transmis reprezentanţii Parchetului General.

Potrivit acestora, sesizarea s-a făcut în considerarea rolului constituţional al Ministerului Public stabilit prin dispoziţiile art. 131 din Constituţia României, de a reprezenta interesele generale ale societăţii, de a apăra ordinea de drept, precum şi drepturile şi interesele cetăţenilor.

Solicitări simulare au făcut USR şi PNL. 

Secţia pentru procurori, cu unanimitate, a recomandat miercuri interpretarea dispoziţiilor art.VII din Ordonanţa de Urgenţă nr.92/2018 în sensul aplicării pentru viitor a condiţiilor de exercitare a funcţiei în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precum şi în cadrul celorlalte parchete.

Sursa: Digi24, News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri