Percheziţii la Cristian Borcea, într-un nou dosar. Omul de afaceri, ridicat și dus la audieri

Data actualizării: Data publicării:
Cristian Borcea iese din inchisoare
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul patron al Dinamo Bucureşti are noi probleme cu legea. Procurorii antimafia desfășurau, vineri dimineața, 24 de percheziţii în Bucureşti, Brăila şi Constanţa, inclusiv la casa lui Cristian Borcea. El este bănuit că făcea parte dintr-o uriaşă reţea de evaziune fiscală şi spălare de bani în care erau implicaţi şi doi foşti directori din cadrul Rompetrol.

ACTUALIZARE 17:45 - În cursul după-amiezei, Borcea a fost ridicat şi dus la audieri, după ce locuinţa sa a fost percheziţionată timp de mai multe ore.


Procurorii DIICOT au în atenție perioada 2010-2013 în acest dosar cu un prejudiciu estimat la aproape 10 milioane de euro. Banii au fost obținuți prin perfectarea unor contracte încheiate inițial între Rompetrol și o serie de companii pentru servicii sau bunuri. Aceste servicii sau bunuri existau în realitate, însă ulterior, firmele beneficiare, care încasau anumite sume de bani, evitau plata impozitului datorat statului prin încheierea unor contracte fictive. În această rețea erau strecurate și companii care erau pe numele omului de afaceri Cristian Borcea. Culmea e că perioada în care se petreceau aceste presupuse ilegalități era exact aceea în care omul de afaceri era judecat în dosarul transferurilor pentru evaziune fiscală.

Fostul patron al Dinamo a fost eliberat condiționat chiar anul acesta după ce a executat o parte din pedeapsa de șase ani și patru luni închisoare la care a fost condamnat pentru evaziune fiscală în dosarul transferurilor de fotbaliști.

Citiți și: 

Primele declarații ale lui Cristian Borcea la eliberarea din penitenciar

Cristi Borcea, despre viața la închisoare: Dădeam cu bidonul de apă după șoareci. Noroc cu Victor Becali

VIDEO. Borcea, la a treia nuntă. Cum arată restaurantul din Budapesta unde are loc petrecerea

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri