Prinţul Paul de România poate revendica peste jumătate din averea Casei Regale

Data publicării:
1802 20printul 20paul-50080

Recunoscut oficial ca nepot direct al Regelui Carol al II-lea, Prinţul Paul de România se consideră a fi principalul moştenitor al averii regale.

Prinţul Paul are 62,5 la sută din moştenire, din succesiunea lui Carol al II-lea, iar Mihai, fostul rege, are 37,5 la sută, asta pentru că Prinţul Paul a obţinut prin cumpărare drepturile de succesiune ale Elenei Lupescu”, a explicat avocatul Prinţului Paul, Veronel Rădulescu.

Acesta recomandă o cale prin care cei doi descendenţi regali să evite procesele în instanţă.

„Militez pe lângă Prinţul Paul pentru o reconciliere în interiorul Familiei Regale şi consider că cea mai bună soluţie ar fi una care ar putea fi discutată şi negociată”, a declarat Veronel Rădulescu.

Peste 12 castele, palate, vile şi cabane

Potrivit presei, averea Familiei Regale este evaluată la peste 100 de milioane de euro. Odată consfinţit de justiţie dreptul de succesiune al Prinţului Paul, acesta poate revendica de la Regele Mihai peste jumătate dintr-o avere compusă din peste 12 palate şi castele, 100 de vile şi cabane, precum şi domenii care cuprind 16.000 de hectare de teren agricol şi 140.000 de hectare de păduri.

Prinţul Paul şi-a manifestat deja intenţia revendicării Palatului Peleş, care este centrul domeniului de la Sinaia. Familia Regală deţine însă şi Palatul Elisabeta din Capitală, şi Castelul Săvârşin din Arad, folosite ca reşedinţe de Regelui Mihai.

Palatul Snagov, care are 25 de camere, un parc şi un bazin, dar şi Palatul de la Scroviştea, cu cele 210 camere ale sale, ar putea fi, de asemenea, revendicate de Prinţul Paul.

Moştenitorul Regelui Carol al II-lea ar putea să revendice şi Castelul de la Medieşul Aurit, dar şi Castelul Lăpuşna din Mureş, care are 6 corpuri cu 23 de camere.

Zeci de mii de hectare de păduri şi terenuri agricole

Actele oficiale arată că Familia Regală are nu mai puţin de 16.000 de hectare agricole, desfăşurate pe cuprinsul întregii ţări. Printre ele se află domeniile din Gherghiţa Prahova, cu 390 de hectare, cel din comuna Mănăstirea, Călăraşi, de peste 3.000 de hectare şi cel din Ialomiţa, de la Cogarcea, de peste 7.000 de hectare.

De asemenea, Familia Regală deţine suprafeţe de păduri în Valea Prahovei, Bucovina şi Ardeal, dar şi în apropierea Bucureştiului.

Prinţul Paul este fiul lui Carol Mircea Grigore, primul născut al Regelui Carol al II lea, mama acestuia fiind Ioana Lambrino. Regele Mihai este al doilea fiu al Regelui Carol al II-lea, născut din căsătoria acestuia cu Prinţesa Elena a Greciei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri