Procuror arestat pentru mită. Alături de vaci și oi, a primit și un curcan bio

Data publicării:
curcani

Din referatul cu propunere de arestare preventivă reiese că de fiecare dată când a luat mită, procuroarea o făcea în interesul iubitului său. Izabella Majeczki, procuror-şef al parchetului din Gheorghieni, a recunoscut că a primit un curcan de un om de afaceri care voia ca un un dosar să fie soluţionat în favoarea sa.

„În declaraţia din 07.11.2013, Majeczki Izabella a precizat că a primit de la S.P un curcan(...) Doamna prim-procuror a menţionat că, în urmă cu câteva zile, a fost solicitată telefonic de S.P să iasă din sediul parchetului(.,.) I-a spus procuroarei că vrea să îi dea un curcan bio. Majeczki Izabella a subliniat, în declaraţia dată, că i s-a părut stupidă situaţia, că a intrat în autoturism, a fost condusă până în faţa locuinţei, a luat curcanul şi l-a aşezat pe masa din bucătărie”, se arată în referatul DNA.

Înainte să ia curcanul, procuroarea încerca să aranjeze ca firma iubitului său să castige o licitaţie pentru realizarea unor lucrări pentru o biserică din oraş, susţine DNA. A fost înregistrată când a primit şi o plasă plină cu produse de la acelaşi om de afaceri care i-a oferit un curcanul.

„O foarte mică parte dintre produse au fost consumate de cei doi pe parcursul dialogului, în concret, câte o băutură energizantă, plus câteva dulciuri, doar de către Majeczki Izabella”, se arată în referatul procurorilor.

Procurorii anticorupţie mai spun că şefa parchetului din Gheorghieni a mai luat şi două vaci, trei oi şi doi miei de la o familie de ciobani din judeţ. Tatăl şi fiul au dat animalele ca să scape de un dosar în care erau acuzaţi de infracţiuni cu violenţă. Capul familiei nu a fost trimis în judecată, însă fiul a ajuns în faţa magistraţilor și a fost condamnat. Când au văzut că au dat animalele degeaba, ciobanii au mers în biroul procuroarei să le recupereze, dar şi la DNA să o denunţe.

Se presupune că ar exista două fapte de corupţie. Luare de mită. Din punctul nostru de vedere, nu există. Nici în ceea ce priveşte prima faptă nici a doua. Mu există indicii sau probe că aceasta ar fi săvârşit infracţiunea”, spune Marius Tamaș, avocatul procurorului.

Procuroarea mai are o singură cale de atac a arestării preventive: recursul la Curtea Supremă de Justiţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri