Rădoi încasa și 200.000 de euro din închirierea chioșcurilor de la metrou. Piedone zice că a cerut în glumă "jumate de stație la Izvor"

Data actualizării: Data publicării:
stenograme dna ion radoi cristian popescu piedone
Stenograme DNA arată o discuție între liderul sindical de la metrou, Ion Rădoi, și primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, în care acesta din urmă cerea "jumate de stație la Izvor". Foto: captură video Digi24

Ion Rădoi, liderul sindicatului de la Metrou, încasa taxe de până la 200.000 de euro pentru subînchirierea spațiilor comerciale. Este una dintre acuzațiile pe care i le aduc procurorii DNA, conform G4Media. Ion Rădoi și partenera sa au fost puși sub control judiciar, într-un dosar deschis după ce Ministerul Transporturilor a reclamat că, în ultimii 3 ani, sindicatul a încasat ilegal chirii pentru chioșcurile din stațiile de metrou.

ACTUALIZARE 10:45 Cristian Popescu Piedone a transmis, în urma publicării stenogramelor DNA, că i-a cerut "în glumă" lui Ion Rădoi "jumate de stație la Izvor". Edilul Sectorului 5 susține că a emis încă din 11 iunie autorizația de demolare pentru chioșcurile pentru stațiile de metrou din sector și că a respectat legea.

"Am făcut un spirit de glumă în stilul meu caracteristic. Cum să zic, și la telefon, să mi se dea jumătate de stație, păi ce, am înnebunit? Fiecare e pe lege, eu am spus în convorbire că sunt pe lege. Una a fost la telefon, alta sunt documentele. Am zis-o într-un spirit de glumă. Hai să fim serioși, am aproape 28 de ani în administrație, nu pot face asemenea greșeli elementare. Am glumit, da, una a fost vorba, alta actele derulate conform legii", susține primarul Sectorului 5, într-un răspuns pentru Digi24.

Procurorii susțin, în actele de punere sub acuzare a liderului sindical de la Metrou, că Ion Rădoi percepea taxe între 5.000 şi 200.000 de euro ca să sub-închirieze spaţiile comerciale de la metrou, deși înțelegerea, oricum expirată, dintre firma sindicatului și Metrorex nu permitea acest lucru. În dosar se regăsește, potrivit G4Media, stenograma unei discuții telefonice dintre Ion Rădoi și Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5.

Cristian Popescu Piedone: Tu o să rezişti, ascultă ce îţi spun! Tu o să rezişti! Se schimbă (neinteligibil), dar tu o să rezişti!

Ion Rădoi: Da!

Cristian Popescu Piedone: După ce o să învii, îmi dai şi mie o jumate de staţie la Izvor şi mie?

Ion Rădoi: O juma de staţie întreagă îţi dau!

Discuția e inițiată de sindicalist, care îl sună pe edil de pe telefonul partenerei sale.

Ion Rădoi: Nu mă interesează mă că lasă că vorbesc după telefonul lui nevastă-mea şi bine că e şi al tău ascultat, nu contează! Băi, tu cu ăsta aveţi (limbaj trivial)! Sunteţi bărbaţi!

Cristian Popescu Piedone: Da, da da!

Ion Rădoi: Ştiţi ce trebuie să faceţi! De asta vă zic direct, nu mă interesează că înregistrează pe (limbaj trivial)!

Cristian Popescu Piedone: Ee, te mai doare-bască, ce mai!

În ziua în care procurorii au descins la sediul sindicatului, anchetatorii au mers și la Primăria Sectorului 5, dar și la cea din Sectorul 3. În cele două sectoare nu au fost demolate toate chioșcurile de la metrou.

Robert Negoiță către Ion Rădoi: Ce e cu pericol de la ISU, pe ISU acolo nu … Doamne fereşte, se întâmplă ceva, mă duc ca Piedone în pârnaie şi nu… am copii de crescut!

Liderul sindicatului angajaților de la metrou e cercetat sub control judiciar de procurori pentru folosirea ilegală a influenței și șantaj. Anchetatorii spun că ar fi organizat protestul din martie din subteran, care a blocat mersul metroului, pentru a îi convinge pe cei din Transporturi și Metrorex să nu desființeze spațiile comerciale din stații. Una dintre obligațiile impuse de DNA: Să nu mai conducă sindicatul. Apărarea lui Ion Rădoi a contestat controlul, iar Tribunalul București judecă cererea joi.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri