Relu Fenechiu, la Digi24: „Cred că domnul Silaghi își va căuta dreptatea în instanță”

Data publicării:
fenechiu Mediafax Foto-Liviu Chirica

Fiecare este responsabil pentru ceea ce face, fiecare este responsabil pentru calea pe care o are de urmat. Sunt convins că domnul Silaghi va cere Camerei Deputaților, va cere colegilor să voteze pentru începerea urmăririi penale și sunt convins că se va termina repede această poveste, cu o achitare”, a declarat Relu Fenechiu, la Digi24.

Eu cred că domnul Silaghi își va căuta dreptatea în instanță”, a adăugat fostul ministru al Transporturilor.

Acesta a sugerat că președintele Traian Băsescu nu ar fi străin de demersurile DNA care îl vizează pe O. Silaghi.

Ne așteptam să se întâmple asa ceva. Traian Băsescu, atunci când vorbește cu subînțeles, o face în urma aflării unor informații pe care n-ar trebui să le aibă, după părerea mea. Traian Băsescu a făcut referiri directe împotriva lui Ovidiu Silaghi atunci când el a fost nominalizat”, a adăugat fostul ministru al Transporturilor.

Am observat o ineficienţă totală a lui Ovidiu Silaghi” declara preşedintele, luna trecută.

Am primit adresa semnată de premierul Victor Ponta, prin care îmi solicita numirea lui Ovidiu Silaghi la Transporturi. Ceea ce vă voi spune despre lipsa mea de încredere într-o astfel de desemnare, i-am spus și premierului și lui Crin Antonescu. Vreau să încerce o altă variantă. Principalul motiv invocat în discuții a fost legat de istoricul prezenței domnului Silaghi la Ministerul Transporturilor în primul Guvern Ponta, când nu a realizat nimic, a fost un fel de apă sfințită, nici nu s-a opus la ceva, dar nici nu a împins lucrurile înainte”, a declarat Traian Băsescu.

Șeful statului a precizat atunci că va face publică decizia sa, de numire sau respingere a propunerii lui Ovidiu Silaghi la Transporturi, în data de 23 august, cu două zile înainte de terminarea interimatului lui Victor Ponta.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi a solicitat, luni, Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să sesizeze Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi.

DNA îl acuză pe Ovidiu Silaghi de trafic de influență în formă continuată, fapte despre care există indicii și date că ar fi fost săvârșite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri