România, țară de adopție pentru mafioții italieni. Organizațiile mafiote Camorra și Cosa Nostra au activat în țara noastră

Data publicării:
mafia-italiana-in-romania

Este de muncă, muncă peste tot, în extorcări, cocaină, heroină, sunt de toate.

Lideri ai mafiei napoletane fac inventarul domeniilor care le aduc un profit uriaş, peste 30 de miliarde de dolari anual.

Ați făcut fapte de corupție în Italia. Faceți parte din mafia italiană.

Vicenzo Cesarano este doar un exemplu al mafiei napoletane care şI-a extins tentaculele şi în ţara noastră. Urmarit de procurorii italieni, bărbatul s-a refugiat în România. Aici a început o afacere în agricultură, într-o localitate din Călăraşi, paravanul perfect pentru a-şi ascunde ilegalităţile comise în peninsulă, spun anchetatorii. A fost prins anul trecut şI extrădat.

Cosa Nostra, poate cea mai răspândită organizaţie mafiotă din Italia a avut la rândul ei reprezentanţi în România. Mai multe firme italiene şI româneşti ar fi cumpărat, spun anchetatorii, cea mai mare groapă De gunoi din Europa de Est, cea de la Glina. Întreaga afacere ar fi fost condusă De doi cetăţeni italieni care aveau însă O altă misiune să albească 300 de milioane de euro, bani ai mafiei siciliene.

Pe numele celor doi erau deja emise mandate europene de arestare pentru acuzaţia de tentativă de spălare de bani. Suspecţii au fost extrădaţi în Italia. Un alt caz cât se poate de recent care indică Activități mafiote italiene pe teritoriul României este cel al fabricii de bani falşi din Oradea. 14 milioane de euro, bani falsi fabricati la marginea orasului urmau sa ajungă La organizaţia mafiotă Camorra, din Milano. Ancheta procurorilor români a durat mai bine de doi ani. Bancnotele erau fabricate în Oradea, apoi transportate cu mai multe tiruri spre Italia, unde ar fi urmat să Intre în circuitul monetar. Afacerea mafioţilor italieni a fost stricată De procurorii români. Înainte să descindă În fabrica de bani angajaţii au încercat să scape de bancnotele false. O parte din ele au fost aruncate la o groapă De gunoi din apropiere.

Aici au fost descoperiți cei 90.000 de euro. O parte din bancnote au foste arse.

În paralel cu descinderile din România , un tir care transporta aproape 19 milioane de euro, a fost oprit de carabinierii din peninsulă. Trei dintre suspecţii acuzaţi în România de falsificarea banilor au fost arestatţi preventiv. În total 30 de persoane au fost audiate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri