Titus Corlăţean, la Digi24: Românii care circulă prin Asia să fugă de reţelele de cărăuşie

Data publicării:
juramant corlatean - presidency.ro

„Am făcut demersuri constante în perioada anterioară şi m-am întâlnit cu omologul meu malaezian special pentru astfel de cazuri şi am spus că pedeapsa capitală e inacceptabilă şi că trebuie ocrotit dreptul la apărare. Sentinţa s-a pronunţat, e atacabilă cu două niveluri, deja s-a formulat apelul. Continuăm să transmitem mesaje foarte clare, i-am scris ministrului malaezian de externe, în care i-am spus că în lumea civilizată, la nivel sistemului UE e inaceptabilă pedeapsa capitală. Sper ca, în final, să nu fie pedeapsa capitală. Am cerut discuţii pentru un acord bilateral pentru transferul persoanelor condamnate pentru ispăşirea pedepsei, în ţara natală. Ideea e să nu se ajungă la pedeapsa capitală. O astfel de pedepasă există în peste 30 de ţări”, a declarat ministrul, care a adăugat că ia în calcul încheierea de acorduri cu aceste ţări.

„Fac un apel public către românii care circulă prin Asia şi sunt tentaţi să intre în astfel de reţele de cărăuşie să fugă din aşa ceva”, a spus Corlăţean.

Un român în vârstă de 21 de ani a fost condamnat la moarte de Înalta Curte de Justiţie din Malaezia pentru trafic de droguri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri