Traian Băsescu: Cred că au făcut bine ca în campanie să nu vină cu arestări. Victor Ponta: Domnule ministru, sesizaţi CSM! Declaraţia este iresponsabilă

Data publicării:
Victor Ponta sedinta de Guvern - gov.ro

„Am văzut declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu prin care spune că a oprit arestările în perioada campaniei dar le dă drumul după. Cred că e o declaraţie iresponsabilă, ca şi multe altele.

Vă rog domnule ministru să sesizaţi CSM. Dacă nici asta nu e intervenţie brutală în justiţie... cred că e minciună, nu cred că preşedintele poate opri arestările în campanie sau în afara campaniei. Cred că trebuie sancţionat. Mi se pare absolut inadmisibilă această declaraţie.

„Vă rog să dăm un semnal că nici preşedintele şi niciun alt om politic nu poate să oprească sau să dea drumul la arestări”,  i-a cerut premierul Victor Ponta ministrului Robert Cazanciuc la şedinţa de guvern.

Traian Băsescu a declarat pentru TeleM că, dacă procurorii DNA ar fi continuat să aresteze politicieni, alegătorii ar fi fost influenţaţi în decizia de vot.

Cred că au facut foarte bine ca pe perioada campanei, şi se întâmplă în toate ţările civilizate, să nu vină cu arestări pentru că pot influenţa campania”, a spus preşedintele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri