Toader și-a luat concediu. Moment dificil pentru ministru după criticile Comisiei de la Veneția

Data actualizării: Data publicării:
Declarații făcute de Tudorel Toader după adoptarea OUG privind legile justiției. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea
Declarații făcute de Tudorel Toader după adoptarea OUG privind legile justiției. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Tudorel Toader și-a luat patru zile de concediu în această săptămână, în plină criză în justiție după criticile dure transmise vineri pe tema modificărilor la legile justiției și la Codurile Penale. Astăzi, Comisia de la Veneția este așteptată să publice raportul cu privire la modificările din Justiție.

181015_TUDOREL TOADER_05_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Declarații făcute de Tudorel Toader după adoptarea OUG privind legile justiției. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Actualizare: Comisia de la Veneţia a publicat raportul privind modificările aduse atât codurilor penale, cât şi legilor justiţiei. 


Potrivit programului oficial anunțat pe site-ul ministerului, ministrul se află în concediu toată săptămâna, cu excepția zilei de miercuri, atunci când sunt programate „activităţi de coordonare internă la nivelul Ministerului Justiţiei”.

Dimineață, ministrul a postat pe Facebook un mesaj care „va fi șters peste o oră” cu privire la OUG 92 privind legile justiției și raportul Comisiei de la Veneția: „Comisa de la Veneția nu a luat în discuție modificările survenite prin OUG pentru modificarea legilor justiției. Un astfel de aviz ar urma să fie adoptat la plenara din decembrie 2018!”

Comisia de la Veneţia este aşteptată astăzi să publice criticile la adresa României pentru modificările aduse atât codurilor penale, cât şi legilor justiţiei.

Încă de la sfârşitul săptămânii trecute, instituţia şi-a arătat îngrijorarea şi, totodată, dezacordul pentru modificările propuse de majoritatea PSD-ALDE la codurile penale. Modificările slăbesc lupta anticorupţie, susţin membrii Comisiei de la Veneţia, care astăzi ar trebui să-şi argumenteze poziţia.

Vineri, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, după opinia critică a Comisiei de la Veneţia privind codurile penale şi legile justiţiei, că ministrul Justiţiei şi-a compromis definitiv credibilitatea acesta fiind un motiv întemeiat pentru a-şi prezenta demisia din funcţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri