Unul dintre dosarele lui Sebastian Ghiţă, aproape de final

Data publicării:
0929_sebastian_ghita_007_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Unul dintre procesele în care este judecat Sebastian Ghiţă s-ar putea încheia. Dosarul se află la Curtea Supremă din iunie 2016 şi astăzi este programat ultimul termen.

0929_sebastian_ghita_007_INQUAM_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Fostul parlamentar Sebastian Ghiță este acuzat de DNA de şase infracţiuni, printre care dare de mită, şantaj, trafic de influenţă şi spălare de bani.

Alături de acesta sunt judecaţi foştii şefi ai Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, Inspectoratului judeţean de Poliţie şi Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova.

Sebastian Ghiţă este acuzat că a intervenit în menţinerea şi promovarea în funcţii publice a unor persoane, după ce ar fi obţinut de la acestea informaţii confidenţiale dintr-o anchetă care-l viza pe fostul preşedinte al CJ Prahova, Mircea Cosma.

Reţinut la Belgrad în noaptea de 13 spre 14 aprilie 2017 şi plasat apoi în arest preventiv, după ce a fugit din țară, Sebastian Ghiță a fost eliberat în 26 mai anul trecut pe cauţiune, în baza unei decizii a Curţii Supreme din Serbia, după depunerea unei cauţiuni de 200.000 de euro. Lui Ghiţă i-a fost reţinut paşaportul şi i s-a interzis să părăsească Belgradul. 

Ghiţă aşteaptă o decizie privind cererea de extrădare formulată de autorităţile române. Când a fost prins de autorităţile sârbe, Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri