VIDEO. Alina Bica, eliberată din penitenciar: „Sunt o femeie de succes în continuare, nu am ce să-mi reproșez”

Data publicării:
alina bica 3

Alina Bica a subliniat că este eliberată din arest, fără să fi făcut vreun denunț în timpul celor cinci luni de detenție.

„Din lumea mea nu fac parte denunțuri și infractori”, a spus fosta șefă antimafia.

Ea a apreciat și condițiile și organizarea din penitenciarul Târgșor, spunând că sunt mult mai bune decât în Arestul Poliției Capitalei.

„Eu am rămas plăcut surprinsă de ceea ce am găsit aici, din perspectiva modului de organizare a penitenciarului, regulile care sunt înăuntru, profesionalismul oamenilor de aici. Acum, nu doresc nimănui să vină să vadă că ceea ce spun e adevărat. Cu certitudine sunt condiții mai bune decât în Arestul Central. Dacă știam, veneam de la început”, a glumit ea.

„Mai departe, ne vedem în sala de judecată şi poate cineva o să mă audă şi pe mine”, a mai declarat Alina Bica, după ce, cu zâmbetul pe buze, s-a plâns că în media s-au spus foarte multe lucruri neadevărate despre ea.

„De vreme ce poți să ieși din pușcărie fără denunțuri și fără să pleci capul, când n-ai făcut lucruri, eu chiar am încredere în sistemul de justiție. Chiar am”, a spus Alina Bica surâzătoare.

Ea a fost așteptată la ieșirea din penitenciar de soțul ei și de avocata Laura Voicu, pe care i-a luat de mână înainte de a urca într-un BMW X5.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, marți, plasarea Alinei Bica în arest la domiciliu. Fosta șefă antimafia s-a rugat aproape cinci luni de judecători să fie lăsată în arest la domiciliu şi când speranţele-i erau din ce în ce mai mici, magistraţii au decis că nu mai reprezintă un risc pentru anchetă şi poate sta la ea acasă. În ultimele săptămâni, a stat în penitenciar, la Târgşor, dar tot a fost mai bine decât lunile petrecute în arest, la cercetări penale, după cum chiar ea a spus, ieşind cu fruntea sus din spatele gratiilor.

Ea se afla în detenţie din 22 noiembrie, când a fost arestată în primul dosar deschis de DNA pe numele ei.

Alina Bica este judecată pentru că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat, dar şi pentru abuz în serviciu în cazul lui Videanu.

 Procurorii o acuză pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat şi reprezentant al Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), ulterior procuror şef al DIICOT, de câte două fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri