Video Migranții fac gesturi disperate și extrem de riscante. 26 au fost găsiți printre containere cu acid clorhidric

Data actualizării: Data publicării:
Migranti la Vama Nădlac
26 de migranți și-au pus viața în pericol, ascunzându-se printre containere cu acid clorhidric. Foto: Poliția de Frontieră

Aproape în fiecare zi, polițiștii români de frontiere se confruntă cu migranți care încearcă să iasă ilegal din România. Unii însă, iau decizii care le pun viața în pericol. După ce zilele trecute autoritățile din Bihor au depistat trei migranți ascunși sub tren, colegii lor de la vama Nădlac, au descoperit, miercuri, 26 de migranți ascunși printre containere cu acid clorhidric.

Migranții, toți bărbați, 25 sirieni și unul de naționalitate turcă încercau să ajungă în diferite state din Uniunea Europeană. S-au ascuns, într-un TIR încărcat cu zeci de containere pline cu acid clorhidric. Acesta plecase din Turcia cu destinația Germania. La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, polițiștii i-au descoperit pe migranți.

"În cursul acestei dimineți, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetățean turc, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii,substanțe chimice pe ruta Turcia- Germania.

În urma efectuării controlului, polițiștii de frontieră au observat că sigiliul remorcii era rupt, fapt pentru care au efectuat controlul amănunțit al semiremorcii, unde au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, douăzeci și șase de cetăţeni străini" se arată ăn informarea Poliției de Frontieră.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini, la finalizarea acestora urmând să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri