Minus 21 grade Celsius la Joseni, cea mai scăzută temperatură din ţară

Data publicării:
Freezing Temperatures Continue To Grip The Country
Foto: Gulliver/GettyImages

Mercurul termometrelor a coborât, luni dimineaţa, până la -21 de grade Celsius la Joseni şi -20 de grade la Miercurea Ciuc, acestea fiind cele mai scăzute temperaturi înregistrate la nivel naţional.

Vreme rece
Foto: Gulliver/Getty Images

Meteorologul Ilie Mojic de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu a precizat că minimele înregistrate în judeţul Harghita au fost de -21 de grade la Joseni, -20 de grade la Miercurea Ciuc, -18 grade Celsius la Topliţa, -15 grade la staţia de munte Bucin şi -12 grade la Odorheiu Sercuiesc, scrie Agerpres.

Minimele de -21, respectiv -20 de grade sunt cele mai scăzute temperaturi înregistrate la nivel naţional.

Meteorologul Ilie Mojoc a precizat că aceste temperaturi sunt mai scăzute decât cele medii înregistrate în zonă în această perioadă, dar nu sunt valori istorice.

Cea mai scăzută temperatură a zilei de 15 ianuarie a fost înregistrată în anii 1965 şi 1974, când, la Miercurea Ciuc, respectiv Topliţa, mercurul termometrelor a arătat minus 32 de grade Celsius.

Prognoza meteo arată că, în noaptea de luni spre marţi, se va semnala ger, în continuare, iar ulterior temperaturile vor creşte şi se vor înregistra precipitaţii.

Minima absolută a lunii ianuarie, în Harghita, a fost consemnată în anul 1985, tot la Miercurea Ciuc, când s-au înregistrat minus 38,4 grade Celsius.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri