O asistentă medicală din Botoșani, diagnosticată cu Covid-19 pentru a doua oară

Data actualizării: Data publicării:
testare coronavirus
Testare coronavirus Foto: Getty Images

O asistentă medicală de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani a fost diagnosticată cu COVID-19 pentru a doua oară, a anunțat luni șefa DSP Botoșani, medicul Monica Adăscăliţei.

În cazul asistentei de 43 de ani nu ar fi vorba de o nouă infectare, ci de o recădere a bolii.

"Mai mult ca sigur, doamna nu a dezvoltat anticorpi şi atunci e o recădere a bolii. Noi am adresat Spitalului Judeţean o recomandare de internare. Spitalul Judeţean, prin epidemiologul spitalului, ia măsurile necesare", a afirmat Monica Adăscăliţei, potrivit Agerpres.

Asistenta a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus pe 30 martie și internată, iar la mijlocul lunii aprilie a avut două teste negative consecutive, motiv pentru care a fost declarată vindecată. Ulterior, asistenta a stat acasă 14 zile în izolare, aşa cum prevedeau normele la acea dată, după care, de la începutul lunii mai a revenit la muncă, potrivit site-ului Monitorul de Botoșani. După zece ture zilnice la serviciu, aceasta a fost testată de către serviciul epidemiologic al SJU, rezultatul fiind unul pozitiv, spre mirarea tuturor.

Ulterior, cadrul medical a revenit la serviciu, iar pe 12 mai a fost testată din nou, rezultatul fiind pozitiv.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri