O tânără de 16 ani a avut reacţie adversă anafilactică după vaccinarea cu Pfizer. Pacienta nu a rămas internată

Data actualizării: Data publicării:
vaccinul pfizer/biontech
Vaccin produs de Pfizer-Biontech. Foto: Profimedia Images

O tânără în vârstă de 16 ani a prezentat o reacţie adversă anafilactică, manifestată prin hipotensiune arterială, desaturare şi pierderea temporară a conştienţei, după administrarea dozei de vaccin Pfizer-BioNTech.

"Persoana a avut acordul părinţilor pentru efectuarea vaccinului şi a fost imunizată împreună cu ceilalţi membri din familie la centrul de vaccinare din oraşul Ulmeni. În istoricul medical al persoanei nu au existat antecedente alergice", a precizat purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Maramureş, Dan Bucă, potrivit Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, personalul medical din centrul de vaccinare Ulmeni a acordat primul ajutor, iar tânăra a fost stabilizată şi transportată de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Maramureş la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Baia Mare, unde a rămas sub supraveghere medicală.

"Ulterior, pacienta a plecat la domiciliu, nefiind necesară internarea în spital", a precizat reprezentantul unității medicale. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri