Pacienții infectați din Gorj nu mai au locuri unde să fie internați. Un hotel de patru stele ar urma să fie transformat în spital

Data publicării:
Breathing bag with filter and mask , on background medical ventilator in ICU in hospital, a place where can be treated patients with pneumonia caused by coronavirus covid-19.
Foto: GettyImages

Autoritățile din Gorj caută soluții după ce săptămâna trecută bolnavii de coronavirus au fost lăsați să aștepte ore în șir pentru că nu existau locuri la singurul spital COVID din județ - cel de la Târgu Cărbunești. Autoritățile au căutat o altă unitate medicală care să preia bolnavii de COVID, dar niciuna nu îndeplinește cerințele.

Sunt mari probleme la cele trei spitale din Gorj -  Rovinari, Dobrița și Bumbești-Jiu - pe care autoritățile au luat în calcul să le transforme în unități COVID.

Spitalul din Bumbești-Jiu nu este pavilionar, deci nu pot fi create circuitele necesare. În plus, unitatea medicală nu are nici bani.

Aurel Stolojanu, managerul spitalului din Bumbești-Jiu: "Spitalul nostru are cel mai mic buget din județ, avem contractate doar 89 de paturi, disponibile ar fi cam până în 50 de paturi pe care le-am putea folosi pentru pozitivi".

De la Bumbești lipsesc și specialiștii. Nu există nici medic infecționist, nici epidemiolog și nici pneumolog.

Nici la spitalul din Rovinari nu există infecționist și epidemiolog. Ba chiar nici secție de terapie intensivă, la fel ca la spitalul din Dobrița.  

Nelu Ciochină, managerul spitalului de pneumoftiziologie: "Este foarte greu să creezi, să refaci circuite, să reorganizezi. O să fie greu și din punct de vedere al personalului".

O altă variantă luată în calcul ar fi ca hotelul de 4 stele al stadionului din Târgu-Jiu să fie transformat în aripă externă a spitalului județean. Ansamblul a fost inaugurat în toamna anului trecut, iar de la inaugurare și până în  prezent în acest hotel nu au fost cazate decât persoane care au avut nevoie de carantină.

Dacă se va decide transformarea hotelului în spital, zeci de cadre medicale din județ vor fi detașate în noua unitate medicală destinată bolnavilor COVID.

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri