Partidul lui Tăriceanu ar putea să fie exclus din ALDE Europa

Data publicării:
calin popescu tariceanu

ALDE România riscă să fie exclusă din Alianţa Liberalilor și Democraților din Europa. Şeful departamentului de comunicare al ALDE european a declarat, pentru Mediafax, că subiectul se va discuta pe 9 noiembrie.

calin popescu tariceanu

Iniţiativa a venit din partea unui politician austriac care a cerut acest lucru imediat după protestele din 10 august de la Bucureşti.

Cei de la ALDE România au acum trei opţiuni, susţine şeful departamentului de comunicare al ALDE Europa: „Pot ţine cont de recomandarea făcută de autorii scrisorii, o pot ignora sau pot găsi o cale de mijloc. Nu au nicio obligaţie să pună în aplicare”.

Acesta a mai menţionat şi faptul că reprezentanţii Consiliului din Madrid pot lua decizia finală de a exclude sau nu ALDE România.

Liderul formaţiunii, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat însă că lucrurile au fost clarificate în luna aprilie, odată cu vizita la București a unei delegații ALDE Europa. Aceasta ar fi realizat un raport ce prevedea menținerea formațiunii conduse de Tăriceanu în grupul european.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri