Patriarhia Română face apel la rugăciune comună, în ziua de Buna Vestire. Apelul, făcut inclusiv de Papa Francisc

Data actualizării: Data publicării:
Vasile Bănescu, invitat in studioul Digi24.
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. Foto Captură Digi24

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat că Patriarhia Română face apel la rugăciune comună "în contextul atât de sever în care am ajuns" din cauza pandemiei care afectează mii de oameni. Clopotele tuturor bisericilor ortodoxe din România au sunat astăzi la ora 12:00, în ziua de Buna Vestire, timp de două minute. Este un semn prin care credincioșii sunt invitați să ia parte la o rugăciune comună și să rostească în casele lor Tatăl Nostru. Sunetul clopotelor cheamă la unire în rugăciune și la solidaritate, a mai adăugat Vasile Bănescu.

Vasile Bănescu: Sunetul clopotelor cheamă la unire în rugăciune. Patriarhia Română face un apel la rugăciune comună, la rugăciunea pe care o putem spune acasă la noi sau în gândul nostru. Fiecare dintre noi suntem îndemnați să rostim rugăciunea Tatăl Nostru și să ne unim astfel în spațiul care s-a creat tocmai prin distanțarea socială pe care o respectăm și o promovăm. 

Și Papa Francisc a făcut apel la toţi credincioşii din lume să recite "Tatăl Nostru" pe 25 martie la ora prânzului, un gest prin care doreşte să universalizeze rugăciunea ca metodă de combatere a pandemiei de coronavirus, care în Italia s-a soldat cu peste 4.800 de decese.

"În aceste zile în care omenirea tremură în faţa ameninţării pandemiei, mi-ar plăcea să propun creştinilor să-şi unească vocile ", a spus Papa duminică după rugăciunea Angelus. Sfântul Părinte i-a convocat astfel pe toţi credincioşii din lume să spună rugăciunea "Tatăl Nostru", miercurea viitoare la ora 12.00.

Editor: I I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri