Piers Morgan neagă că ar fi cerut să-i fie „spart” telefonul Prințului Harry și spune că nici nu a fost chemat ca martor în proces

Data publicării:
piers morgan
Piers Morgan (foto) a fost redactor și editor la Daily Mirror între anii 1995 și 2004. Sursa foto: Profimedia Images

Piers Morgan a ieșit din casa sa din centrul Londrei, după verdictul dat în cazul piratării telefoanelor Prințului Harry, și a citit o declarație presei, în care neagă orice implicare în „spargerea” telefonului și obținerea ilegală de informații, transmite BBC.

Morgan mai spune că nu a avut nicio conversație cu avocații Mirror Group Newspaper (MGN) pe tot parcursul cazului introdus de Prințul Harry, ceea ce înseamnă că nu a putut răspunde la acuzațiile aduse împotriva lui în instanță.

El spune că acele afirmații au fost făcute „de bătrâni dușmani ai mei, cu toporul distrugerii”.

Fostul editor al Daily Mirror mai spune că este inexplicabil că afirmațiile făcute cu privire la calitatea sa de redactor nu au fost contestate în instanță de avocații care reprezintă editorul ziarului.

„Nu am spart niciodată un telefon și nu am spus nimănui să o facă”

Morgan declară în continuare că „nu a spart niciodată un telefon sau nu a spus nimănui altcuiva să pirateze un telefon” și spune că nu s-au prezentat dovezi care să demonstreze că a făcut-o.

El mai spune că nu a fost chemat ca martor de niciuna dintre părți în caz și nici nu i s-a cerut să dea o declarație, ceea ce spune că ar fi fost bucuros să facă.

El a negat anterior - și în mod repetat - că a știut sau a fost implicat în hacking de telefoane atunci când era redactor la ziarul Daily Mirror.

Adresându-se oamenilor din presă adunați în fața ușii sale, prezentatorul spune că în diferitele cauze pe care judecătorii le-au pronunțat, s-a constatat că doar un articol publicat pe vremea lui ca redactor ar fi putut fi scris cu informații ilegal obținute.

Dar adaugă că nu are idee cum au fost strânse informațiile.

Sfârșitul declarației lui Morgan se concentrează pe Prințul Harry, care a adus în instanță dosarul împotriva Mirror Group Newspapers (MGN).

„Revolta Prințului Harry față de intruziunea presei în viața privată a Familiei Regale este egalată doar de propriul său entuziasm nemilos, lacom și ipocrit de a o face el însuși”, le spune Morgan reporterilor.

El spune că Harry vorbește despre comportamentul îngrozitor al presei, în timp ce și-a „denigrat” propria familie în public câștigând sute de milioane de dolari în acest proces.

„Este greu de imaginat un comportament mai îngrozitor decât atât”, adaugă el.

Harry nu și-ar da seama de adevăr nici dacă i-ar da peste „fața bronzată în California”

Spre sfârșitul a câteva propoziții înflăcărate, Morgan pune la îndoială misiunea Prințului Harry de a reforma mass-media și de a afla adevărul despre hackingul istoric al telefoanelor.

Prezentatorul spune că adevărul nu este ceva ce Harry l-ar ști nici dacă „l-ar pălmui peste fața lui bronzată în California”.

Apoi le-a urat reporterilor un Crăciun Fericit, înainte de a se întoarce în casă, ignorând întrebările reporterilor.

Judecător Fancourt a hotărât vineri că Piers Morgan știa despre hackingul telefoanelor lui Harry și că a fost implicat în accesarea ilegală a informațiilor când era redactor la Daily Mirror între 1995 și 2004.

Mirror Group Newspapers a recunoscut că a piratat telefoanele, dar insistă că nu se poate da vina pe directori sau editori, deoarece activitatea ilegală ar fi fost ascunsă în mod deliberat de jurnaliști.

Morgan a negat în repetate rânduri implicarea în pirateria telefonică.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri