Prințul Harry pierde încă un proces cu statul britanic și nu va mai beneficia de o echipă de securitate permanentă

Data publicării:
Prințul Harry
Foto: Profimedia Images

Prințul Harry a pierdut procesul pe care l-a intentat guvernul britanic pentru faptul că i s-a redus serviciul de securitate când se află în Marea Britanie, din cauza statutului său ca membru „inactiv” al Casei Regale, relatează BBC.

Harry MountbattenWindsor, duce de Sussex după titlul oficial, a dat în judecată guvernul britanic în încercarea de a răsturna o decizie prin care serviciul său de securitate este diminuat cât timp se află în Marea Britanie.

Guvernul de la Londra argumentase că a luat decizia pentru că Harry nu mai este „membru activ” al Casei Regale. Ministerul de interne britanic transmisese, anterior, că va asigura securitatea lui Harry după o evaluare specifică la momentul în care acesta revine în țară.

În decembrie, când membrul familiei regale a făcut contestația în instanță, ministerul le-a spus avocaților că Harry se va bucura în continuare de o echipă de securitate din bani publici, dar că acestea vor fi „aranjamente de moment”.

În verdict, judecătorul de la Înalta Curte britanică, respinge solicitările lui Harry, argumentând că nu au existat vicii juridice în luarea deciziei de a retrograda statutul lui Harry, și că ea este justificată.

De asemenea, ea nu a fost nici „irațională, nici viciată de proceduri incorecte”.

Harry susține că decizia guvernului britanic are ramificații importante pentru vizitele viitoare ale sale în țara de origine, și că nivelul redus de securitate face dificilă venirea sa, împreună cu familia.

Prințul Harry locuiește în SUA de mai multă vreme, împreună cu soția sa, Meghan Markle, și copiii săi.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri